Izvor: Sputnjik
06.03.2023 u 08:07
0

ŠOJGU POSETIO MARIJUPOLJ: Iznenadna inspekcija na obnovi radova u Donbasu – grade se škole, bolnice i višespratnice

Ministar odbrane Rusije Sergej Šojgu izvršio je inspekciju radova na obnovi infrastrukture Donbasa, uključujući i Marijupolj, saopštilo je Ministarstvo odbrane Rusije.

-Ministar odbrane Ruske Federacije, general armije Sergej Šojgu, u okviru posete zoni specijalne vojne operacije, proverio je rad Vojno-građevinskog kompleksa Ministarstva odbrane Rusije na obnovi infrastrukture Donbasa- saopštilo je Ministarstvo odbrane Rusije.

KIJEV IZGUBIO NAJSPOSOBNIJE JEDINICE U BAHMUTU: Sprema se povlačenje

Kako su precizirali u ministarstvu, u Marijupolju u DNR šef ruskog vojnog resora je izvršio inspekciju već puštenih u rad objekata i tok radova na objektim u izgradnji.

Između ostalog, Šojguu su predstavljeni multifunkcionalni medicinski centar koji su izgradili vojni građevinari, republički centar Ministarstva za vanredne situacije i novi mikrookrug od 12 petospratnih stambenih zgrada.

UKRAJINSKE TRUPE IZ BRITANIJE KRENULE NA KRIM? Rogov hitno alarmirao Rusiju

Pored toga, ministar je informisan o modernom kompleksu Federalne medicinsko-biološke agencije Rusije koji se gradi u Marijupolju, novom stambenom mikrookrugu od 6 devetospratnih stambenih zgrada, škole i vrtića.

Šojgu je saslušao i izveštaj o izgradnji najvećeg vodovoda koji će povezati Rostovsku oblast i DNR, od reke Don do kanala Severski Donjec-Donbas, koji će obezbediti vodu mnogim naseljima u regionu.

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter