Izvor: Tanjug
17.01.2023 u 13:47
0

ŠOLC USHIĆEN: Raduje me što će Pistorijus biti ministar odbrane

Novi nemački ministar odbrane biće Boris Pistorijus (62), saopštila je danas vlada u Berlinu, dok je kancelar Olaf Šolc izrazio zadovoljstvo zbog njegovog imenovanja.

Socijaldemokrata Pistorijus, ministar unutrašnjih poslova Donje Saksonije od 2013. godine, zameniće na mestu ministra odbrane Kristinu Lambreht koja je u ponedeljak podnela ostavku.

URSULA PORUČILA IZ DAVOSA: „Ukrajini uplaćeno prvih tri milijarde evra pomoći od 18 planiranih“

Lambreht je podnela ostavku nakon višemesečnih kritika u vezi sa slanjem oružja Ukrajini i u trenutku kada saveznici sve glasnije zahtevaju da Nemačka poveća vojnu pomoć Ukrajini.

O promeni se oglasio i kancelar Olaf Šolc, rekavši da će zaposliti regionalnog zvaničnika nakon ostavke Lambrehtove, koja je kritikovana često.

Pistorijus je član Šolcove Socijaldemokratske partije.

-Veoma sam zadovoljna što smo Pistorijusa, izvanrednog političara naše zemlje, dobili na mestu ministra odbrane. On je veoma iskusan političar, ima administrativno iskustvo, zatim, iskustvo u bezbednosnoj politici, i sa njegovim znanjem, velikim srcem, prava je osoba da vodi Bundesver u eri promena- kazao je Šolc.

Happy BSC je spremio za vas najmoderniju mobilnu aplikaciju da biste nas lakše pratili i bili u toku sa svim vestima. Našu aplikaciju možete preuzeti za ANDROID i iPHONE

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter