Izvor: BSC HAPPY/RT BALKAN
24.07.2023 u 08:35
0

SPREČEN TERORISTIČKI NAPA NA MOSKVU: Oboreni ukrajinski dronovi (VIDEO)

Kijevske bespilotne letelice koje su pokušale da napadnu moskovske ciljeve potisnute su zahvaljujući sistemima za elektronsko ratovanje

Ruska vojska je jutros sprečila kijevski režim da izvede teroristički napad sa dva drona na objekte u Moskvi, saopštilo je rusko Ministarstvo odbrane.

U osujećenom terorističkom napadu Kijeva na objekte u Moskvi nije bilo žrtava. Kijevske bespilotne letelice koje su pokušale da napadnu moskovske ciljeve potisnute su zahvaljujući sistemima za elektronsko ratovanje. Oba drona su se srušila i pala, navodi se u saopštenju. Na licu mesta su službe hitne pomoći i policija, javlja TASS.

RUSIJA PROTIV DEMONIZACIJE SRBA: Događaje iz prošlosti da tumače naučnici i istoričari, a ne političari

Prema rečima gradonačelnika Moskve Sergeja Sobjanjina, oko četiri sata ujutru dronovi su napali dve nestambene zgrade. Ozbiljnije štete nije bilo. Na Komsomoljskom i Lihačovskom bulevaru saobraćaj je bio blokiran nekoliko sati. Fragmenti jednog drona su pronađeni na Komsomoljskom bulevaru, a drugi je udario u zgradu poslovnog centra na bulevaru Lihačov u prestonici.

Zvanična predstavnica ruskog Ministarstva spoljnih poslova Marija Zaharova nazvala je ovaj napad na Moskvu aktom međunarodnog terorizma. Ovo nije prvi pokušaj kijevskog režima da napadne Moskvu dronovima. Tako je 4. jula u prestoničkom regionu oboreno pet dronova: dva su, kod sela Valujevo, pala na otvorenom polju, jedan kod Kubinke i još dva u Novoj Moskvi.

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter