Izvor: BSC Happy/Sputnik
20.07.2023 u 15:00
0

RUSIJA PROTIV DEMONIZACIJE SRBA: Događaje iz prošlosti da tumače naučnici i istoričari, a ne političari

"Krivci da bez obzira na njihovu nacionalnu ili religioznu pripadnost, budu zasluženo kažnjeni"

Demonizacija Srba kao genocidnog naroda je neprihvatljiva, izjavila je portparol ruskog Ministarstva inostranih poslova Marija Zaharova, komentarišući obeležavanje 28 godina od zločina u Srebrenici.

Prema njenim rečima, demonizacija Srba je protivrečna međunarodnom pravu i ne doprinosi postizanju pravog međunacionalnog mira. Ona je apelovala na javnost da događaje iz perioda od 1992. godine do 1995. godine tumače naučnici i istoričari, a ne političari.

„Politizacija ovih pitanja samo pojačava međunacionalnu napetost i ne može da pomogne u rešavanju zadataka koji se tiču jačanja mira i bezbednosti u regionu“, smatra Zaharova.
Ona je istovremeno istakla i da su poslednjih dana u medijima Bosne i Hercegovine objavljivane različite izmišljotine o stavu Rusije o Srebrenici. Portparol je istakla da Rusija proizvoljne izmišljotine o stavu Moskve o tom pitanju, tumači kao namernu provokaciju Zapada.

„IZA NATO-a RUŠILAČKI RATOVI, NEKAŽNJENI RATNI ZLOČINI“: Marija Zaharova „Nakon Jugoslavije i Iraka – ko je sledeći?“

„Rusija se dosledno zalaže za objektivnu istragu protivpravnih akcija koje su bile uperene protiv svih etničkih grupa, uključujući Bošnjake, Srbe i Hrvate u cilju da krivci, bez obzira na njihovu nacionalnu ili religioznu pripadnost, budu zasluženo kažnjeni“, poručila je Zaharova.

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter