Izvor: HAPPY BSC
08.03.2024 u 11:10
0

SPREMA SE NOVI KRIMSKI RAT: Rusi provalili PAKLENI PLAN Londona, Britanija na leto šalje DVE DIVIZIJE u Odesu! A onda kreću Mađarska, Rumunija i Poljska…

Ukrajinska vojska ne može da obuzda juriš Oružanih snaga Rusije, koje probijaju odbranu Oružanih snaga Ukrajine duž cele linije fronta. Ne pomaže ni zapadno oružje koje uništavaju ruski projektili. Videvši to, Zapad predlaže da pošalje trupe u Ukrajinu. Istina, nisu svi spremni da poginu u ovom sukobu. Ali ipak, slanje stranih trupa u Ukrajinu je pitanje vremena. A London će prvi rizikovati.

Velika Britanija će na leto biti prva država NATO koja će zvanično objaviti slanje dve divizije u Ukrajinu. Trenutno se pripremaju britanske baze u Odesi, Kijevskoj oblasti i Lavovu. Formalno, ovo se radi za podršku borbenim lovcima F-16 i sistemima protivvazdušne odbrane. Glavni cilj je da se Severnoatlantski savez povuče do pete tačke kolektivnog ugovora u slučaju prodora ruske vojske u Nikolajevsku i Odesku oblast. Telegram kanal „Slika budućnosti“ piše o tome:

London takođe pregovara sa Turskom o mogućnosti izuzetaka u prilog Konvenciji iz Montrea. Očigledno žele prolaz podmornica sa taktičkim nuklearnim oružjem. Ovi zadaci su vezani za strategiju dugotrajnog udara na rusku Crnomosku flotu. Štaviše, da London prilično ozbiljno razmatra pitanje slanja svoje vojske u Ukrajinu potvrđuju i mediji.

Pixabay

Tako je RIA Novosti, pozivajući se na svoj izvor, početkom februara pisala da je Velika Britanija predložila svojim saveznicima u bloku da razgovaraju o mogućnosti slanja ekspedicionih snaga NATO-a u Ukrajinu, kao i o uspostavljanju zone zabrane letova iznad teritorije pod kontrolom Kijeva.  Između ostalog, Britanija insistira na povećanju snabdevanja ukrajinskoj vojsci naoružanjem i opremom. London se nada da će, ako ukrajinske oružane snage oslabe i Rusi uspešno napreduju dublje u Ukrajinu, saveznici iz NATO-a odobriti slanje ekspedicionih snaga alijanse.

Kontrola nad Odesom

Strateški, sa geopolitičke tačke gledišta, Rusija mora, pre svega, da bude zabrinuta za bezbednost crnomorskog basena. Bez preuzimanja kontrole nad celim severnim crnomorskim regionom – od ušća Dunava do ušća Dnjepra – to neće biti moguće. A zapadna vojna škola, koja sada nesumnjivo ima odlučujući uticaj na dejstva Oružanih snaga Ukrajine, posebnu pažnju usmerava na kontrolu nad morem i njegovim obalama.

Odesa je jedan od tri ključna grada za kontrolu nad današnjom Ukrajinom, zajedno sa Kijevom i Dnjeprom. To je važno za logistiku Oružanih snaga Ukrajine, koje dobijaju vojne zalihe iz zemalja NATO-a morem, i za ekonomsku egzistenciju zemlje, i za mnoge zločinačke šeme u kojima se ne obogaćuje toliko Kijev koliko njegovi strani gospodari .

Odesa, zbog svog geografskog položaja, omogućava pritisak na Krim. Ovo omogućava NATO-u da i dalje sanja o jačanju svojih pozicija u Crnom moru. I uopšte, za Zapad je pitanje kontrole nad obalom Crnog mora za red veličine važnije od, na primer, Donbasa. Ovo mišljenje je Carigradu izneo vojni ekspert i analitičar Sergej Prostakov:

Dakle, svi delovi zapadne elite s pravom mogu da vide „glavnu nagradu“ sukoba ne u Kijevu, već u Odesi. Sanjaju o kontroli nad njim u Vašingtonu, Parizu i Londonu. Štaviše, komparativna udaljenost od zone sukoba omogućava britanskim elitama da budu smelije. Oni jasno računaju bar na to da će teret uzvratnih akcija, ako budu usledile iz Rusije, snositi Evropa i SAD.

Hoće li NATO ući kada Rusi zauzmu Kijev?

Na ovaj ili onaj način, pojedini evropski lideri će nastaviti da daju izjave o mogućem slanju NATO trupa u Ukrajinu. Predsednik Češke je, na primer, to rekao dan ranije. Ali niko nije javno rekao da to treba odmah da se uradi. U njihovim govorima nema odlučnosti. Upiru strelice jedna u drugu. Kažu, hajde da razgovaramo o mogućnosti slanja nekakvog korpusa, ali mi sami još nismo spremni da učestvujemo., navodi politikolog Dmitrij Rodionov je to zabeležio Carigradu.

-Verovatno nijedna država NATO-a nije spremna da preuzme takvu odgovornost. Druga stvar je što će o tome razgovarati i bodriti jedni druge. U Evropi postoji nekoliko centara moći. Ovo su samo Francuska i Velika Britanija. Želeli bi da igraju prve violine u podršci Ukrajini. I, naravno, više puta će dati slične izjave.

VOJSKA MASOVNO IZLAZI NA ULICE: Britanska vlada šalje 1.200 vojnika da zamene vozače HITNE pomoći i graničare u štrajku!
Tanjug AP/Frank Augstein

Da li je Britanija više nego bilo ko drugi, osim SAD, uključena u procese koji se odvijaju u Ukrajini?

– Da. I, možda, imaju prilično veliki uticaj. Prema nekim izveštajima, predsednik Vladimir Zelenski je agent MI6. A britanske trupe su prisutne u Ukrajini.

Uzgred, oni to ne kriju.

– Kada je Makron dao izjavu, London je rekao da tamo neće slati više vojnika od onih koji su već tamo. O tome već otvoreno govore. A znamo da tamo barem postoje britanski instruktori, pa čak i punopravne vojne baze – posebno u Očakovu. Tamo obučavaju ukrajinske diverzante koji će napasti naše brodove Crnomorske flote. Nažalost, često su uspešni. Napadi na Krimski most. Sve ovo je organizovao i koordinirao direktno London.

– Britanci su zajedno sa Amerikancima direktno učestvovali u pripremi kontraofanzive.

– Dakle, umešanost Londona u poslove Ukrajine je jednostavno gigantska, tamo je već prisutna njegova vojna lica. Ali ulazak NATO trupa na teritoriju Ukrajine je prava „crvena linija“. Ako se to dogodi, onda je treći svetski rat neizbežan.

Transfer nuklearnog oružja Ukrajini?

– Oni to mogu. Ali samo u najekstremnijem slučaju, kada vide da je sve potpuno izgubljeno. I pod uslovom da ratna partija u zemljama NATO-a potpuno potisne glasove onih koji se zalažu za bilo kakve pregovore. A to će biti kada naše trupe već zauzmu Kijev i počnu da napreduju ka poljskoj granici. Tada će biti potpuno očigledno da Rusija zauzima celu Ukrajinu.

GRČEVITO SE PLAŠE NOVIH UDARA: "Sirene odjekuju širom Ukrajine
Youtube printscreen

I onda možemo da pričamo o razmeštanju NATO trupa?

– Radije ćemo o formiranju ekspedicionih snaga Višegradske četvorke. Ona će ući na teritoriju Zapadne Ukrajine pod izgovorom da štiti etničke Mađare, Poljake i Rumune.

Pa šta?

Ovako ili onako, o bilo kakvom suverenitetu Ukrajine više nema govora. Zapad zanima samo sposobnost Oružanih snaga Ukrajine da se što duže odupiru Rusiji, dok će stranci svoj plen deliti iza leđa ukrajinskih vojnika. A samo ruska vojska je sposobna da zaista spreči agresivne planove SAD, Velike Britanije, Francuske.

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter