Izvor: Sputnjik
01.02.2024 u 07:23
0

SPRŽIĆEMO SVAKI „PATRIOT“! PUTIN obznanio da su AMERIČKI SISTEMI oborili IL-76!

Ekspertiza je pokazala da je avion Il-76 oboren pomoću američkog sistema „patriot“, saopštio je predsednik Rusije Vladimir Putin.

Kako je rekao, upravo zbog toga Rusija insistira i traži da se sprovede međunarodna istraga pada Il-76, ali „nema zvaničnih organizacija“ koje žele da to urade.
Putin je istakao da ne zna i ne razume zašto je Ukrajina oborila avion u kojem je bilo 65 njihovih vojnika koji je trebalo da budu razmenjeni. Kako je kazao, može se pretpostaviti da je Kijev to uradio slučajno, ali je to svakako zločin – iz nehata.

„Ukrajina verovatno želi da nas isprovocira na uzvratne akcije“, ocenio je ruski lider.

Putin je dodao da Moskva neće obustaviti razmenu zarobljenika sa Ukrajinom.

„Nećemo obustaviti razmenu. Moramo vratiti naše vojnike. Odnos ukrajinskih zarobljenika koji se nalaze u Rusiji i naših koji se nalaze u Ukrajini je deset prema jedan, čak i više. Mi ćemo naše vojnike vratiti, ako ukrajinska strana bude spremna. Oni nam sve vreme šalju signale da su spremni“, rekao je ruski lider na sastanku sa članovima Izbornog štaba.

Takođe je skrenuo pažnju na to da mediji na Zapadu pokušavaju da zataškaju priču o padu aviona Il-76.
„Pogledajte šta pišu tamo u zapadni medijima? Ništa. U tren oka odmah svi zaboravljaju, sve nestaje, informaciono polje se odmah čisti. Međutim, mi nećemo zaboraviti zločine koje čine nad našim građanima“, poručio je ruski lider.

Obaranje vojnog aviona Il-76

Oružane snage Ukrajine oborile su 24. januara iznad teritorije Belgorodske oblasti ruski vojno-transportni avion Il-76 koji je prevozio ukrajinske zarobljenike na razmenu. U avionu su se nalazile 74 osobe, od kojih 65 ukrajinskih vojnika i svi su poginuli. Istražni komitet Rusije saopštio je da prvi rezultati istrage pada aviona Il-76 u Belgorodskoj oblasti ukazuju na to da je letelica gađana protivvazdušnom raketom sa teritorije Ukrajine.
Kako je saopštilo rusko Ministarstvo odbrane, Kijev je vrlo dobro znao o predstojećem transportu zarobljenika na razmenu, koji je trebalo da se obavi kasnije u sredu.
PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter