Izvor: telegraf
06.04.2022 u 13:30
0

SRBIJA NE ZABORAVLJA OVAJ GEST ŽIRINOVSKOG: Sa šajkačom tražio prestanak NATO bombardovanja (FOTO)

 Vladimir Žirinovski, lider Liberalno-demokratske partije Rusije koji je preminuo danas u 75. godini, glasno se protivio NATO bombardovanju Jugoslavije i učestvovao je na protestu ispred američke ambasade u Moskvi 1999. godine.

Na protestu 25. marta 1999. godine, dan nakon početka bombardovanja, Žirinovski je mahao svojom partijskom zastavom ispred američke ambasade u Moskvi.

Happy BSC je spremio za vas najmoderniju mobilnu aplikaciju da biste nas lakše pratili i bili u toku sa svim vestima. Našu aplikaciju možete preuzeti za ANDROID i iPHONE

Na glavi je imao šajkaču, zbog čega je ova fotografija ostala u sećanju mnogih Srba.

Žirinovski je tada zahtevao kraj NATO bombardovanja Jugoslavije, dok su demonstranti bacali kamenje i flaše na zgradu ambasade.

Lider LDPR-a je tada pozvao Rusiju da pošalje dobrovoljce u Jugoslaviju koji bi se borili protiv NATO snaga.

– Pozvali smo dobrovoljce. Jedinice se formiraju u svakom regionu Rusije. Postepeno stižu u Moskvu i čim budemo imali transport, šaljemo ih u Jugoslaviju – rekao je tada Žirinovski.

On je rekao da će hiljade Evropljana poginuti u ratu i da će Amerika potonuti u „još jedan Vijetnam“.

Žirinovski je na protestu 1999. godine rekao da se Beograd nikada neće predati, a situaciju na Kosovu uporedio je sa Vijetnamom.

– Koja bi zemlja pristala da se preda bez rata. Neće biti predaje ni zbog rata. Biće to dug i užasan rat. Hiljade Evropljana će umreti i Amerikanci će razumeti svoju grešku kao što su nekada shvatili u Vijetnamu – rekao je on tada.

Da podsetimo, Vladimir Žirinovski preminuo je danas u 75. godini. Bio je ruski političar kojeg su često karaktelisali kao „šoumena“ tamošnje političke scene. Liberalno-demokratsku partiju Rusije (LDPR) osnovao je 1991. godine i ranije je bio i potpredsednik Dume.

*Gledajte „Happy“ kablovske kanale i to: „Moje happy društvo“, „Moj happy život“, „Moja happy zemlja“ i „Moja happy muzika“.
Program se emituje kod kablovskih operatera „IrisTV“ i „Supernova“, a možete ih pronaći na sledećim kanalima:
„Moje happy društvo“ – IrisTV / 171 ; Supernova / 71
„Moj happy život“ – IrisTV / 172 ; Supernova / 72
„Moja happy zemlja“ – IrisTV / 173 ; Supernova / 73
„Moja happy muzika“ – IrisTV / 174 ; Supernova / 74

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter