Izvor: Sputnjik
06.08.2023 u 09:31
0

MEGALOMANSKI POLJSKI SAN: „SADA SMO NAJBOLJI PRIJATELJI, A NAKON SUKOBA…“ – KIJEV u panici OD ZAPADNOG SUSEDA, šta VARŠAVA PLANIRA?

Poljska je sada najbliži partner i bliski prijatelj Ukrajine, tako će biti do kraja sukoba, nakon čega će zemlje imati „konkurentske odnose“, normalne za nezavisne zemlje, rekao je Mihail Podoljak, savetnik šefa kancelarije predsednika Ukrajine ukrajinskim medijima.

On je istakao da su odnosi Varšave i Kijeva sada na najvišem nivou, Poljska je centar za slanje zapadnog oružja u Ukrajinu, ali „i dalje postoje nacionalni suvereniteti“, obe države brane svoje interese u poljoprivredi i drugim oblastima. U takvim slučajevima Kijev zauzima proukrajinski stav, a Varšava je propoljska, to je očigledno i ne treba se plašiti diskusija, objasnio je savetnik. Prema njegovom mišljenju, razgovori o problematičnim temama „sigurno neće dovesti do suza, lomova ili nečeg sličnog”.
Naravno, mi ćemo se takmičiti za određena tržišta, potrošačka tržišta i tako dalje. Naravno, mi ćemo definitivno zauzeti proukrajinske stavove, braniti naše interese, braniti ih snažno, i to ne samo u odnosu na Poljsku, već i prema drugim državama – dodao je Podoljak.
Poljski ambasador Bartoš Čihocki pozvan je početkom nedelje u ukrajinsko Ministarstvo spoljnih poslova posle reči poljskog ministra Marcina Pšidača da je Kijev nezahvalan za pomoć iz Varšave. Poljska je priznala da su se odnosi sa Ukrajinom nedavno pogoršali zbog izjava kijevskih političara.
PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter