Izvor: RT
06.08.2023 u 09:54
0

DU JU SPIK INGLIŠ? JURIŠNICI PRVO IDU NA ČASOVE ENGLESKOG, a onda na OBUKU ZA F-16 – AMERIKANCI u MUKAMA (FOTO, VIDEO)

Samo osam Ukrajinaca dobro govori engleski, a od ostalih 32 njih dvadesetorica sa osnovnim poznavanjem jezika prvo će ići na časove engleskog, a tek onda će moći da se razmišlja i o njihovoj obuci na modernim avionima F-16

Namere Zapada da obučavaju ukrajinske pilote da lete na modernim borbenim avionima F-16 sputava loše poznavanje engleskog jezika onih koji treba da prođu kroz obuku, izvestio je „Politiko“ pozivajući se na neimenovane izvore.


Prema rečima zvaničnika Sjedinjenih Američkih Država i sagovornika upućenog u detalje obuke, prva grupa od osam ukrajinskih pilota koji dobro govore engleski je spremna da počne obuku kada bude gotov njen zvanični plan koji sastavlja nekoliko evropskih država i odobrava SAD.

MEGALOMANSKI POLJSKI SAN: „SADA SMO NAJBOLJI PRIJATELJI, A NAKON SUKOBA…“ – KIJEV u panici OD ZAPADNOG SUSEDA, šta VARŠAVA PLANIRA?

Poznavanje engleskog jezika međutim, ostaje kamen spoticanja kod ostalih 32 ukrajinskih pilota. Za njih 20 sa osnovnim poznavanjem engleskog, prema navodima u tekstu, biće organizovan kurs jezika ovog meseca u Velikoj Britaniji. 

Kijev mesecima traži od Zapada avione F-16 tvrdeći da će im oni pomoći da „pobede u ratu“ sa Rusijom. Međutim, Vašington ne deli to mišljenje: savetnik za nacionalnu bezbednost Džejk Saliven rekao je da će avioni imati ograničeni uticaj zbog velike upotrebe protivvazdušnih sistema u Ukrajini.

Toliko o obuci u avgustu… BONUS VIDEO:


Uprkos tome, sredinom maja Velika Britanija i Holandija najavile su „međunarodnu koaliciju“ kako bi obezbedile američke borbene avione Kijevu, a pridružilo im se 11 NATO zemalja, uključujući i SAD.

OSVETA RUSKOG MEDVEDA: MASIVNI RAKETNI UDARI UNIŠTILI NEKOLIKO SU-24 sa RAKETAMA STORM ŠEDOUV – EKSPLOZIJE ŠIROM UKRAJINE (VIDEO)

Predsednik Ukrajine Vladimir Zelenski izjavio je da bi obuka trebalo da počne ovog meseca, dok je ministar spoljnih poslova Dmitrij Kuleba naveo da se očekuje da će prvi obučeni piloti doći u zemlju početkom 2024. godine.

„Politiko“ je nedavno pisao o tome da se SAD i saveznici nisu dogovorili ko će tačno obučavati ukrajinske pilote niti gde će obuka biti organizovana.

Prema ranijem pisanju ovog medija, evropske saveznice navodno nisu dobile od Vašingtona zvanično odobrenje za obuku, a čeka se i na priručnike, simulatore letenja i druge materijale neophodne za obučavanje pilota.

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter