Izvor: Tanjug
08.11.2023 u 17:13
0

STIŽE „VULKANO“: Italija šalje u Pojas Gaze brod opremljen bolnicom

 Italija šalje u Pojas Gaze mornarički brod opremljen bolnicom, kako bi pomogao u lečenju žrtava sukoba, izjavio je danas italijanski ministar odbrane Gvido Krozeto.

On je rekao da brod „Vulkano“ polazi danas iz Italije sa 170 ljudi, uključujući 30 osoba obučenih za hitne medicinske slučajeve, preneo je Si-En-En.

Ministar je najavio i da će „poljska bolnica biti dopremljena direktno u Pojas Gaze, u dogovoru sa Palestincima“.

„Mi smo prvi koji su izveli humanitarnu operaciju na tom području i nadamo se da će nas slediiti i druge zemlje“, rekao je on.

ŽESTOKE PRETNJE HEZBOLAHA: „Biće većeg rata“

Kada je reč o pomoći, timovi palestinskog Crvenog polumeseca (PRCS) primili su u utorak 81 kamion humanitarne pomoći – hranu, vodu i medicinski materijal, od egipatskog Crvenog polumeseca na prelazu Rafa.

Si-En-En napominje da je do sada u Gazu stiglo 650 kamiona humanitarne pomoći, ali još nije dozvoljeno slanje goriva.

Prelaz Rafa koji povezuje Gazu sa Egiptom trenutno je jedini put za ulazak i izlazak iz opkoljene enklave.

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter