Izvor: Tanjug
08.11.2023 u 15:41
0

ŽESTOKE PRETNJE HEZBOLAHA: „Biće većeg rata“

Drugorangirani u komandi libanskog Hezbolaha, šeik Naim Kasem, rekao je danas da izraelsko ubijanje civila u Pojasu Gaze stvara rizik od većeg rata na Bliskom istoku.

Kasem je rekao da „veoma opasni i ozbiljni razvoji događaja mogu da se odigraju u regionu“ i da niko ne bi mogao da spreči posledice.

Zamenik lidera Hezbolaha razgovarao je sa predstavnicima britanskog javnog servisa u Bejrutu, u vreme dok je ministarstvo zdravlja iz Gaze saopštilo da je u izraelskim napadima ubijeno više od 10.000 ljudi.

„Opasnost je stvarna, jer Izrael pojačava agresiju protiv civila i ubija žene i decu. Da li je moguće da se ovako nastavi, bez dovođenja prave opasnosti u region? Mislim da nije moguće“, rekao je Kasem.

„DOBRO JUTRO IMATE DVA SATA, BOMBARDOVAĆEMO VAS“: Jeziv poziv izraelskog obaveštajca

On je kazao da bi svaka eskalacija bila povezana sa izraelskim akcijama.

„Svaka akcija ima odgovor“, poručio je Kasem.

On je nazvao Hamasove napade na Izrael „velikim rezultatom za palestinski otpor“ i negirao je da su napadi imali negativan efekat.
„Šta ćemo sa 10.000 građana Gaze koji su ubijeni od početka rata? Masakr koji je počinio Izrael mobiliše Palstince sve više i više da se bore za svoju zemlju“, poručio je zamenik lidera Hezbolaha.

On je potvrdio da Iran „podržava i finansira“ Hezbolah, ali da Teheran ne daje naređenja.

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter