Izvor: Alo.rs
08.11.2023 u 15:24
1

„OVO JE SNAŽAN ISTORIJSKI KORAK“: Zelenski i Kuleba pozdravili predlog EK da se otvore pregovori sa Ukrajinom

Ukrajinski predsednik Volodimir Zelenski pozdravio je predlog Evropske komisije da se sa Kijevom otvore pregovori o proširenju Evropske unije (EU).

– Ovo je snažan, istorijski korak koji otvara put ka jačoj EU sa Ukrajinom kao njenim članom. Hvala predsednici EK Ursuli fon der Lajen za podršku Ukrajini na putu ka EU. Ukrajina nastavlja sa reformama i raduje se odluci Evropskog saveta u decembru – naveo je Zelenski.

Ministar spoljnih poslova Ukrajine Dmitro Kuleba istakao je da ukrajinska borba i žrtve nisu uzaludni.

ZELENSKI I DALJE MOLI: Ukrajinski predsednik sada traži kredit (VIDEO)

– Ljudi su prepoznali našu transformaciju. Naši snovi i nadanja se ostvaruju. Ono što nas je vodilo kroz najteže vreme sa kojim se bilo koja evropska nacija suočila u modernoj istoriji, bila je istorijska pravda za evropsku naciju Ukrajine i evropska budućnost za našu decu – poručio je Kuleba.

Obrazlažući odluku EK, Fon der Lajen je ranije izjavila da, Ukrajina, koja je i dalje suočena sa tragedijom i ratom, spovodi reforme.

– Komisija na temelju toga preporučuje otvaranje pregovora o pristupanja – navela je Fon der Lajen.

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

1 thought on “„OVO JE SNAŽAN ISTORIJSKI KORAK“: Zelenski i Kuleba pozdravili predlog EK da se otvore pregovori sa Ukrajinom”

  1. VUČIĆ JE STVARNO DOSADIO I BOGU I NARODU !!! STALNOOO JE NA TV I PRIČA PO CELE BOGOVETNE DANE O TIM PUTEVIMA I OSTALOM !!! UŠI I MOZAK ME BOLI OD ISTIH PRIČA !!! JA ŽIVIM U EU,,,GLEDAM PUNO EU TV ,,,NEMA NIGDE DA PREDSEDNIK DRŽAVE MLATI PO CEO DAN ISTE PRIČE !!! PRAVI ŠEF DRŽAVE SE POJAVI SVAKO TOLIKO NA TV !!! ON SIRAMA MISLI DA JE NJEGOV NAROD KRDO OVACA PA NIŠTA NE RAZUMIJU I PONAVLJA VEĆ PAR GODINA !!! ZATO MOŽE IZGUBITI TE IZBORE NIJE NI SVESTAN,,,MI NE POZNAJEMO MINISTRE ,,SAMO NJEGA I PO NEKADA ONU BRNABIĆKU,MALOG I TO JE !!!!! IVICA DAČIĆ JE DOBAR POLITIČAR ALI NEMA PROSTORA OD NJEGA !!!!

    0
    0
    Odgovori

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter