Izvor: Tanjug
27.12.2023 u 17:24
0

STRAH OD RUSIJE NE JENJAVA UPOZORENJE UKRAJINSKOG KOMANDANTA: „2024 bi mogla da bude najteža za nas“

Komandant operativno-strateške grupe ukrajinske vojske "Tavrija" Aleksandar Tarnavski upozorio je danas da bi predstojeća 2024. godina mogla da bude još teža za ukrajinsku vojsku zbog potrebe da se okončaju sukobi.

„Mislim da će sledeća godina, možda, biti još teža. Zato što moramo da prekinemo neprijateljstva i oslobodimo naše teritorije, a što se više budemo približavali ostvarenju ovog zadatka, glavnom cilju dostizanja naših granica, biće još teže. Neprijatelj zna za to i učiniće sve da nas spreči da izvršimo ovaj zadatak“, rekao je Tarnavski

Na pitanje da li misli da je realno da se rat završi sledeće godine, Tarnavski je rekao da nikad ne postavlja pitanje „okončanja rata“, već pobede. On je ocenio da je situacija „izuzetno teška“ i da su Rusi pojačali svoja dejstva skoro duž cele borbene linije.

Upitan da je situacija na frontu zapela u ćorsokak, Tarnavski je rekao da misli da još nije i naglasio da se ne sme zaboraviti da se Ukrajina bori sa jednom od najjačih armija na svetu, koja ima svoje odgovarajuće resurse.

„To što neprijatelj do sada nije ostvario navedene ciljeve već je značajan uspeh ukrajinskog naroda i njegove vojske“, rekao je on.

Tarnavski je ukazao da uvek postoji nedostatak resursa, i ljudskih i tehničkih, i naglasio da koliko god resursa bilo, nije dovoljno.

On je dodao da su Ukrajini, kako bi pobedila u ratu protiv Rusije, potrebne dodatne snage i sredstva i istakao da se kadar iscrpljuje, kada ne može da se zameni.

Povodom medijskih spekulacija da bi mogao da bude smenjen, Tarnavski je rekao da je „spreman na sve uslove“.

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter