Izvor: Kurir.rs
12.09.2023 u 15:54
0

STRAVIČNE POSLEDICE POPLAVA U LIBIJI, NASTALA PRAVA APOKALIPSA: Nestalo 10.000 ljudi, TELA SU SVUDA! (VIDEO)

Oko 10.000 ljudi se vodi kao nestalo nakon velikih poplava u Libiji, saopštio je zvaničnik Međunarodne federacije društava Crvenog krsta i Crvenog polumeseca (IFRC).

„Iz naših nezavisnih izvora informacija možemo potvrditi da je broj nestalih do sada dostigao 10.000“, rekao je Tamer Ramadan, šef delegacije IFRC-a u Libiji.

Poplave i klizišta izazvani jakom kišom uništili su mnoge puteve i kuće. Najteže je pogođena luka Derna, koja je većim delom pod vodom nakon što su se urušile dve brane i četiri mosta.

„Broj mrtvih je ogroman i mogao bi dostići hiljade“, dodao je Ramadan. IFRC bi uskoro mogao pokrenuti apel za hitno finansiranje za pomoć žrtvama poplava u Libiji.

LIBIJA: Poginulo petnaest migranata pokušavajući da pređe Sredozemno more!

Više od 1.000 tela pronađeno je u gradu Derna na istoku Libije, rekao je ministar vlade na istoku zemlje, dodajući da se očekuje da će konačni broj žrtava biti veoma visok. „Vratio sam se iz Derne. Katastrofalno je. Tela leže svuda – u moru, u dolinama, ispod zgrada„, rekao je Rojtersu telefonom Hičem Škuat, ministar civilnog vazduhoplovstva i član komiteta za vanredne situacije.

„Broj tela pronađenih u Derni je više od 1.000“, rekao je on. On očekuje da će konačan broj biti „zaista, zaista veliki“.

„Ne preterujem kada kažem da je 25 odsto grada nestalo. Mnogo, mnogo zgrada je urušeno“, dodao je on. Ministar je kasnije za Al Džaziru rekao da očekuje da će ukupan broj mrtvih širom zemlje na kraju dostići više od 2.500, jer je novi broj nestalih stalno pristizao i rastao.

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter