Izvor: TANJUG
05.10.2023 u 08:58
0

SUDIJU NAZVAO „POREMEĆENIM“: Tramp uložio žalbu na odluku suda tvrdi da je proces protiv njega „lov na veštice“

Bivši američki predsednik Donald Tramp uložio je žalbu na odluku sudije da ne odbaci tužbu njujorške državne tužiteljke Letiše Džejms za prevaru protiv njega i njegovog porodičnog preduzeća, dva dana pošto je započet proces.

Džejms je u građanskoj parnici optužila Trampa, njegove odrasle sinove Donalda Mlađeg i Erika, celokupnu organizaciju i druge da su veštački uvećali vrednost imovine i neto vrednost do 2,2 milijarde dolara, prenosi Glas Amerike.

Sudija Artur Engoron je 26. septembra pronašao „ubedljive dokaze“ da je Tramp „naduvao“ vlastito bogatstvo precenjivanjem imanja Mar-a-Lago, penthausa u kuli „Tramp“ i raznih poslovnih zgrada i terena za golf.

Engoron je takođe naredio ukidanje sertifikata koji su dozvoljavali nekim Trampovim preduzećima da rade u Njujorku.

GRENEL OBJASNIO KONGRESMENKI DA JE NEZNALICA: Širite lažne vesti! Srbija je tražila još NATO trupa! (FOTO)

Žalba se odnosi na sve Engoronove glavne nalaze, a Tramp ga je nazvao „poremećenim“ i poručio da on treba da bude isključen iz procesa. Dodao je da je tužiteljka Džejms slučaj zasnovala na „lažnim ciframa“, u okviru „lova na veštice“ koji, kako tvrdi, demokrate vode protiv njega.

Dok se bivši predsednik SAD Donald Tramp suočava sa brojnim optužbama i četiri sudska procesa, iz štaba njegove predsedničke kampanje saopšteno je u sredu da su u trećem kvartalu ove godine, u periodu od jula do septembra, prikupili 45,5 miliona dolara, skoro 30 odsto više nego u prethodnom kvartalu.

Ubrzano prikupljanja sredstava moglo bi biti znak da su Trampovi pravni problemi i četiri optužnice podignute protiv njega, povoljno uticali na priliv novca za kampanju koja će se voditi 2024. godine.

U saopštenju iz štaba Trampove kampanje nisu izneti detalji o tome kako je došlo do tog povećanja, niti odakle potiču prikupljena sredstva.

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter