Izvor: tanjug
12.01.2024 u 08:59
0

SUNAK OPRAVDAVA NAPAD : Ovo je bila neophodna i srazmerna akcija u samoodbrani

Britanski premijer Riši Sunak potvrdio je da je britansko Kraljevsko ratno vazduhoplovstvo zajedno sa Sjedinjenim Državama izvelo napade na položaje Huta u Jemenu.

POGOĐEN AMERIČKI BROD? Huti objavili snimak lansiranja rakete

„Ujedinjeno Kraljevstvo će uvek podržavati slobodu plovidbe i slobodan tok trgovine“, naveo je britanski premijer u saopštenju, prenosi BBC.

Dodao je da su zato preduzete ograničene, neophodne i srazmerne akcije u samoodbrani, zajedno sa SAD, uz neoperativnu podršku Holandije, Kanade i Bahreina, protiv ciljeva povezanih s napadima Huta, kako bi bile oslabljene vojne sposobnosti Huta i zaštićena globalna plovidb.

Sunak je optužio Hute za niz opasnih i destabilizujućih napada na komercijalne brodove u Crvenom moru, koji ugrožavaju britanske i druge međunarodne brodove i uzrokuju značajne poremećaje na važnoj trgovinskoj ruti i porast cena robe.

„To ne može proći“, upozorio je Sunak.

On je pozvao Hute da prestanu sa napadima i preduzmu korake za deeskalaciju.

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter