Izvor: Kurir.rs
07.03.2023 u 19:07
0

DELOVAO PO NAREĐENJU SBU: Saboter uhapšen u Belorusiji priznao da je radio po nalozima iz Ukrajine i izvršio napad dronom!

Osumnjičeni diverzant je rekao da je koristio dva drona u pokušaju da izvrši subverzivni čin protiv ruskog aviona na aerodromu Mačulišči.

Diverzant koji je izveo teroristički napad na aerodromu Mačulišči delovao je po naređenju SBU – preko Rusije je ušao na teritoriju Belorusije.

LUKAŠENKO ODAHNUO! Uhapšeni ukrajinski teroristi, pokušali sabotažu na beloruskom aerodromu

Specijalne službe Belorusije privele su diverzanta koji je organizovao teroristički napad na aerodrom Mačulišči kod Minska. Državljanin Ukrajine, koji se predstavio kao Nikola Švec, ušao je u zemlju preko teritorije Rusije. Imao je ruski pasoš.

Tokom ispitivanja prilikom hapšenja, diverzant je priznao da je upravo on stajao iza dizanja u vazduh aviona A-50, koji, kako se navodi, nije pretrpeo značajnu štetu zbog činjenice da je napad izveden uz pomoć „malog drona“.

„Nikolaj Vladimirovič Švec, rođen 1993. godine, državljanin Ukrajine. U Rusiju sam došao sa ruskim pasošem, a odatle sam stigao ovde“, rekao je pritvorenik.

Osumnjičeni diverzant je rekao da je koristio dva drona u pokušaju da izvrši subverzivni čin protiv ruskog aviona na aerodromu Mačulišči.

„Radio sam sa Ukrajinskom bezbednosnom službom u gradu Kijevu“, rekao je on.

Portparol ukrajinskog ministarstva spoljnih poslova već je pokušao da odbaci optužbe o umešanosti tajnih službi, nazvavši to „pokušajem da se stvori veštačka pretnja“.

 

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter