Izvor: Tanjug
21.07.2020 u 07:28
0

Teški pregovori u teško vreme: Lideri EU POSTIGLI DOGOVOR o BUDŽETU za IZLAZAK IZ KORONA KRIZE!

Predsednik Evropskog saveta Šarl Mišel kaže da su se „teški pregovori u teška vremena“ završili dobro za svih EU 27 članica i naorod Evrope.

On navodi da je dogovoreno da evropski budžet u narednih sedam godina bude podržan sa 1.074 milijarde evra uz 750 miljardi evra koje će biti mobilisane za oporavak ekonomija.

– Ovo je dobar i jak dogovor. Pokazali smo kolektivnu odgovornot, solidranost, kao i veru u zajednićku budućnost. Verujem da će se na ovaj dogovor gledati kao na odlučujući momenat na evropskom putu koji će nas lasnirati u budućnost“, poručio je Mišel nakon četvrte noći pregovora EU lidera u Briselu.

PROČITAJTE O KORONI

Dr Trailović otkriva čega se pacijenti sećaju posle skidanja sa respiratora

PORODILA SE TRUDNICA KOJA JE BILA NA RESPIRATORU! Novorođenče je preminulo!

BEOGRAD PREDNJAČI: Žarišta i ova tri grada!

HRVATSKA U PANICI! u 6 gradova OTKRILI različite sojeve SARS-CoV-2!

Šarl Mišel kaže da je novim dogovorom „prvi put u istoriji EU“ budžet snažno povezan sa klimatskim ciljevima, a vladavina prava je postala odlučujući kriterijum za potrošnju iz budžeta.

– Pokazali smo da magija evropskog projekta nastavlja da živi, jer čak i kada neko pomisli da je nešto nemoguće, uvek postoji mogućnost da se dođe do rešenja, uz pomoć poštovanja i želje da se radi zajedno, prepbrode prepereke i zajedno krene u budužnosti“, poručio je Mišel iz Brisela.

On je naglasio da politički lideri imaju odgovornost da odgovore na još nedoživljenu krizu pandemije COVID19 koja je odnela 600 hiljada života i koja nastavlja da utiče na život svih.

– Mi imamo različita mišljenja i prsitupe, ali smo poslali snažu poruku svetu i Evropljanima da delimo iste vrednosti i da možemo da odgovorimo snažno kada je potrebno- zaključio je Mišel.

Happy BSC je spremio za vas najmoderniju mobilnu aplikaciju da biste nas lakše pratili i bili u toku sa svim vestima. Našu aplikaciju možete preuzeti za ANDROID i iPHONE.

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter