Izvor: kurir, happy bsc
17.12.2021 u 13:08
0

TOTALNI HAOS U AMERICI: Preko TikToka najavili MASAKRE PO ŠKOLAMA – FBI i policija na nogama!

Po društvenim mrežama kruže pretnje da će u školama širom Sjedinjenih Država 17. decembra doći do pucnjava i bombaških napara.

Zbog pretnji bombaškim napadima i masovnim pucnjavama po školskim kampusima širom SAD koje kruže po TikToku, bezbednosne službe uključujući i FBI su u stanju pripravnosti.

Kako prenose lokalni mediji, po TikToku kruže postovi u kojima se učenici pozivaju da ostanu kod kuće u petak jer bi, navodno, danas trebalo da dođe do masovnih pucnjava i bombaških napada po školama.

„FBI ozbiljno shvata sve potencijalne pretnje“, rekao je portparol Federalnog istražnog biroa. „Redovno sarađujemo sa našim partnerima za sprovođenje zakona na utvrđivanju kredibiliteta bilo kakvih pretnji. Kao i uvek, želimo da podsetimo građane da ako primete bilo šta sumnjivo da to odmah prijave policiji. Dok nastavljamo da pratimo obaveštajne podatke, u ovom trenutku nismo svesni bilo kakvih konkretnih pretnji ili poznatih verodostojnih pretnji školama u regionu Los Anđelesa“.

Portparol školske policije Los Anđelesa (LAUSD) rekao je za ABC7 da su okružni zvaničnici svesni pretnji. „Iako nema razloga da verujemo da su naše škole u ​​bilo kakvoj opasnosti, imajte na umu da sve takve pretnje shvatamo veoma ozbiljno i preduzimamo bilo kakve mere neophodno da bi se osigurala kontinuirana bezbednost naših školskih zajednica“.

„Naši školski administratori rade sa osobljem škole, školskom policijom Los Anđelesa i lokalnim i saveznim zvaničnicima za sprovođenje zakona – gde je to opravdano – kako bi osigurali da se sve pretnje u potpunosti istraže i postupa na odgovarajući način“, nastavlja se u saopštenju LAUSD-a.

Detektiv policije Los Anđelesa rekao je da agencija u četvrtak nije bila upoznata sa bilo kakvim specifičnim lokalnim pretnjama.

TikTok je u izjavi na Tviteru naveo da sarađuju sa organima za sprovođenje zakona na istrazi.

„Sa najvećom ozbiljnošću postupamo čak i sa navodnim pretnjama i radimo sa organima za sprovođenje zakona na razmatranju potencijalnog nasilja u školama, iako nismo pronašli dokaze da takve pretnje potiču ili se šire preko TikTok-a“, naveli su oni.

Šerifi više okruga u Kaliforniji takođe su naveli da su upoznati sa „izazovom“ na TikToku i pretnjama koje su se pojavile po Instagramu i snepčetu, ali da, iako ozbiljno proveravaju pretnje, ne veruju u njihovu kredibilnost.

Happy BSC je spremio za vas najmoderniju mobilnu aplikaciju da biste nas lakše pratili i bili u toku sa svim vestima. Našu aplikaciju možete preuzeti za ANDROID i iPHONE

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter