Izvor: Tanjug
31.05.2022 u 22:31
0

TURSKA POMAŽE OTVARANJU CRNOMORSKOG KORIDORA Ankara predlaže da se mehanizam uspostavi u okviru UN i spremna je da učestvuju u tome!

Plutajuće mine koje je Ukrajina postavila u Crnom moru su jedna od najgorih prepreka transportu žita iz Odese, upozorio je ministar spoljnih poslova Turske Mevlut Čavušoglu.

U intervjuu za novinsku agenciju Anadolija Čavušoglu je potvrdio da su „mine koje je postavila Ukrajina u Odeskoj oblasti jedna od prepreka za siguran transport žitarica“, prenos TASS.

Happy BSC je spremio za vas najmoderniju mobilnu aplikaciju da biste nas lakše pratili i bili u toku sa svim vestima. Našu aplikaciju možete preuzeti za ANDROID i iPHONE

„Drugi razlog su sankcije za ruske brodove – njihovo osiguranje, kao i nemogucćnost da budu opsluženi u međunarodnim lukama“, rekao je on i predočio da postoje ozbiljni nerešeni problemi između Moskve i Kijeva u ovom kontekstu.

„Ukrajina ne želi da ruski brodovi uđu u Odesu, dok Rusija ne želi da drugi brodovi koriste ovaj koridor za isporuke oružja Ukrajini. Obe strane traže poverenje i garancije“, rekao je Čavušoglu i podsetio da je Ukrajina obećala da će za „nedelju ili dve“ da očisti more od mina kako bi isporuke ponovo bile bezbedne.

Ministar spoljnih poslova Turske je ukazao da je neophodno stvoriti mehanizam između Rusije i Ukrajine za rešavanje ovog problema.

Ankara predlaže da se mehanizam uspostavi u okviru UN i spremna je da učestvuju u tome.

*Gledajte „Happy“ kablovske kanale i to: „Moje happy društvo“, „Moj happy život“, „Moja happy zemlja“ i „Moja happy muzika“.
Program se emituje kod kablovskih operatera „IrisTV“ i „Supernova“, a možete ih pronaći na sledećim kanalima:
„Moje happy društvo“ – IrisTV / 171 ; Supernova / 71
„Moj happy život“ – IrisTV / 172 ; Supernova / 72
„Moja happy zemlja“ – IrisTV / 173 ; Supernova / 73
„Moja happy muzika“ – IrisTV / 174 ; Supernova / 74

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter