Izvor: Kurir.rs/RT Balkan
03.04.2023 u 14:50
0

AMERIČKI AMBASADOR RAZBESNEO ERDOGANA: Sastao se sa liderom opozicije, pa dobio odgovor: „Sram te bilo, misli svojom glavom!“

Erdogan smatra da američki diplomata mora da zna gde mu je mesto.

Turski predsednik Redžep Tajip Erdogan odbio je dalje sastanke sa američkim ambasadorom u Ankari.

KO ĆE SE SUPROTSTAVITI ERDOGANU? Turska opozicija se još uvek nije dogovorila o jedinstvenom protivkandidatu za nadolazeće izbore

Povod za to je susret američkog ambasadora sa jednim od kandidata opozicije na izborima 14. maja Kemalom Kiličdarogluom.

Kandidat za predsednika Turske Kemal Kiličdaroglu sastao se sa šefom američke diplomatske misije Džefrijem Flejkom na inicijativu američke strane, rekao je ranije njegov savetnik za RIA Novosti.

„Ambasador Džozefa Bajdena se sastao sa Kemalom?! Sram te bilo, misli svojom glavom. Vi ste ambasador. Vaš sagovornik u ovoj zemlji je predsednik. Kako ćete imati obraz da dođete i tražite sastanak sa predsednikom? „Moja vrata su zatvorena za njega, on više ne može da uđe“, rekao je Erdogan.

„Neka nauči kako treba da radi ambasador. Ako on to ne zna, ne može da mi dođe na vrata“, naglasio je Erdogan, a prenosi „Rusija tudej Balkan“.

Predsednički i parlamentarni izbori u Turskoj zakazani su za 14. maj. Glavni protivnik aktuelnog predsednika Erdogana – jedini kandidat „Republikanskog saveza“ je kandidat opozicionog „Narodnog saveza“ Kemal Kiličdaroglu.

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter