Izvor: TANJUG
12.09.2023 u 14:36
0

RUSI BEZ LJUDSKIH PRAVA: Carinske službe EU mogu oduzimati lične stvari od Rusa

Stalna misija Rusije pri Evropskoj uniji, nije isključila mogućnost da će carinske službe zemalja EU, „pod plaštom objašnjenja Evropske komisije“, početi da oduzimaju lične stvari Rusima na granicama.

„TE DVE INVAZIJE SU BILE NAŠA GREŠKA“: PUTIN priznao i OBEĆAO SLEDEĆE!

-Objašnjenja Evropske komisije nemaju obavezujuću pravnu snagu. Istovremeno ona se u EU svakako smatraju ‘autoritativnim’ tumačenjem sankcija, jer je Brisel odgovoran za jedinstvenu primenu Zakonodavstvo EU i vrši opštu kontrolu nad aktivnostima evropskih prestonica u ovoj oblasti, a najnovija uvek mogu da se pozovu na objašnjenja briselskih birokrata“, saopštila je misija, prenose RIA novosti.

Predstavnici te misije nisu isključili da će „sutra carinske službe pojedinih zemalja članica EU, krijući se iza komentara Evropske komisije“, početi da oduzimaju Rusima telefone, laptopove, odeću i sredstva za ličnu higijenu.

Evropska komisija je u petak objavila obrazloženje u kojem se navodi da se sankcije koje je Savet EU uveo Rusiji „najverovatnije“ odnose i na lična vozila ruskih državljana sa ruskim registarskim brojevima, pa shodno tome ruski državljani ne mogu da upravljaju ličnim vozilima na teritoriji Evropske unije čak iu turističke svrhe.

Iz obrazloženja formalno proizilazi da se zabrana odnosi i na brojnu robu koja je uvrštena na liste EU, uključujući predmete za ličnu upotrebu kao što su telefoni, laptopovi, odeća ili proizvodi za higijenu. Ranije je obrazloženje EK o zabrani uvoza putničkih vozila izazvalo spekulacije da ruski turisti neće moći da unesu u EU čak ni lične stvari, uključujući šampone i toalet papir.

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter