Izvor: Sputnik Srbija
20.09.2022 u 10:02
0

U KIRGIZIJI U TOKU NAJMASOVNIJA EVAKUACIJA STANOVNIŠTVA IKADA: Vlasti tvrde da je moguće da su na strani Tadžikistana tokom sukoba učestvovali teroristi!

Evakuacija stanovništva iz pograničnih sela u Kirgiziji, u trenutnom konfliktu sa Tadžikistanom, je najmasovnija u istoriji zemlje, izjavio je sekretar Saveta bezbednosti Kirgizije Marat Imankulov.

Vlasti u Kirgiziji su saopštile da je evakuisano više od 142 hiljade građana, od kojih je njih 136 hiljade iz Batkenske oblasti, pet hiljada iz Oške oblasti i njima je dostavljeno oko 600 tona humanitarne pomoći.

Imankulov nije isključio mogućnost da su na strani Tadžikistana tokom pograničnih sukoba učestvovali teroristi. Napomenuo je i da su oni pucali na sve strane po civilima i naseljima i da Kirgizija ima video snimke koji to potvrđuju. Kako je pojasnio, na nekim kadrovima su identifikovani građani Avganistana.

Happy BSC je spremio za vas najmoderniju mobilnu aplikaciju da biste nas lakše pratili i bili u toku sa svim vestima. Našu aplikaciju možete preuzeti za ANDROID i iPHONE

„U ovom trenutku je očuvano primirje. Dogovorili smo se o povlačenju teške tehnike i naoružanja i kontrolu tih odluka“, rekao je on i pozvao vlasti Tadžikistana da u budućnosti ne pokušavaju da pogranične probleme rešavaju vojnim putem.

Komentarišući štetu koja je pričinjena, naveo je, da ona trenutno iznosi 17 miliona dolara i da postoji mogućnost da će se cifra uvećati.

MEDVEDEV: Referendumi u Donbasu su od velikog značaja ne samo za zaštitu stanovnika, već i za obnavljanje „istorijske pravde“!

Veći sukobi na granici Kirgizije i Tadžikistana počeli su u petak ujutro. Strane su jedna drugu optuživale za granatiranje. Žestoke borbe između vojske dveju zemalja trajale su ceo dan gotovo duž cele granice. Prekid vatre je postignut tek uveče. U subotu ujutro nastavljeni su povremeni sukobi. Strane su jedna drugu optuživale za kršenje sporazuma o prekidu vatre. Razmena vatre prestala je tek u subotu uveče.

Kirgizije je saopštila da je u sukobima poginulo 46 osoba, a da je 140 njenih građana povređeno. Tadžikistan je objavio da je poginulo 35 građana, a 30 ranjeno.

*Gledajte „Happy“ kablovske kanale i to: „Moje happy društvo“, „Moj happy život“, „Moja happy zemlja“ i „Moja happy muzika“.
Program se emituje kod kablovskih operatera „IrisTV“ i „Supernova“, a možete ih pronaći na sledećim kanalima:
„Moje happy društvo“ – IrisTV / 171 ; Supernova / 71
„Moj happy život“ – IrisTV / 172 ; Supernova / 72
„Moja happy zemlja“ – IrisTV / 173 ; Supernova / 73
„Moja happy muzika“ – IrisTV / 174 ; Supernova / 74

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter