Izvor: Kurir.rs
12.11.2020 u 18:33
0

U SLOVENIJI ALARMANTNO! STROŽE MERE ZBOG KORONE: Ne rade prodavnice, nema prevoza, promene i na granicama

U Sloveniji je u protekla 24 sata zabeleženo 1.925 novih slučajeva koronavirusa, a registrovan je i rekordan broj umrlih u jednom danu – 41.

Vlada je odlučila da uvede još strože mere. Sledećih 14 dana u Sloveniji je zabranjen rad svih prodavnica, osim onih koje prodaju hranu. Takođe, zabranjen je javni gradski prevoz, osim taksijima. Škole i vrtići ostaju zatvoreni pa će se nastava odvijati onlajn.

Zabranjena su i bilo kakva okupljanja, osim članova porodica koji žive unutar istog domaćinstva.

OVO SVE ZANIMA

PREDSEDNIKA SRBIJE: Prve vakcine krajem DECEMBRA! OBEZBEDILI SMO 1.800.000 DOZA

DOKTORKA JOVANOVIĆ OTKRIVA KADA SE ZAVRŠAVA TREĆI TALAS KORONE: Evo šta nas čeka za NOVU GODINU

Koronom u Obrenovcu ZARAŽENO 7 ĐAKA

ŠOK: Otkriveno ko je napravio skandaloznu fotografiju nage pacijentkinje u Areni

NOVO ZATVARANJE ZBOG KORONE: Od sutra policijski čas u Prištini i još šest opština na KiM

Promene se uvode i na granici. Od 16. novembra ulazak u Sloveniju bez karantina više neće biti moguć vlasnicima nekretnina. Takođe više neće biti moguće posećivati ​​članove porodica na 72 sata van šengenskog područja.

„Izbrisali smo podosta izuzetaka – da su ljudi mogli da idu u svoje vikendice ili brodove u susedne zemlje i vrate se u roku od 48 sati bez negativnog testa i karantina. Toga više nema. Takođe nema izuzetka koji je omogućio da putujete na svoje zemljište radi poljoprivrednih poslova – više nije moguć povratak bez testa ili karantina. Izbrisali smo odluku koja je omogućavala posete članovima uže porodice na 72 sata, to je sada dopušteno samo unutar EU-a ili Šengena. Dakle, više vikende nećete moći da provodite u BiH ili Srbiji“, objasnili su iz vlade.

Sve ranije mere ostaju na snazi, pa tako i policijski čas i zabrana kretanja među opštinama. Za svadbe će biti potrebna dozvola Ministarstva rada.

Happy BSC je spremio za vas najmoderniju mobilnu aplikaciju da biste nas lakše pratili i bili u toku sa svim vestima. Našu aplikaciju možete preuzeti za ANDROID i iPHONE

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter