Izvor: Kurir.rs
28.04.2023 u 10:24
0

TRENUTAK KADA RAKETA PADA NA ZGRADU U UMANJU: Ruski bombarderi TU 95MS lansirali su seriju od 30 krstarećih raketa H-101

Evidentno je da bi mogle biti obe rakete jer kao što se vidi na snimku presretanje se vršilo nad samim gradom.

U Umanju, gradu u Čerkaskoj oblasti u Ukrajini, sinoć je pogođena stambena zgrada. Jedan ulaz je potpuno razoren i prema preliminarnim informacijama poginulo je najmanje 9 stanara.

GDE SE ZAPUTILA KOLONA BREDLIJA? Da li Ukrajina sprema skori početak ofanzive? (VIDEO)

Neposredno uoči pada rakete na zgradu nastao je snimak u kome čovek koji ga snima navodi da su „oborili raketu“.

Po svoj prilicistambena zgrada je pogođena nakon što je ukrajinska PVO skrenula sa kursa rusku krstareću raketu koja je pala na stambenu zgradu, ili je zgrada pogođena ukrajinskom PVO raketom, što je samo još jedan dokaz koliko je opasno rakete sa programiranim letom presretati nad gradovima i naseljenim mestim.

Inače, ruska strateška avijacija u noći između četvrtka i petka izvela je raketni udar strateškom avijacijom posle dva meseca na ciljeve širom Ukrajine. Bombarderi Tu95MS su poleteli iz baze Egeljs i iz zone Kaspijskog jezera lansirali seriju od ukupno 30 krstarećih raketa H101.

Najgore je prošao grad Umanu gde je pogođena stambena zgrada. Kamere građana zabeležile su okršaj ukrajinske PVO sa ruskim raketama i trenutak kada je pogođena stambena zgrada u tom gradu. Okolnosti da li je ruska iki Ukrajinska PVO pogodila zgradu, za sada nije poznato i obe strane optužuju jedna drugu.

Evidentno je da bi mogle biti obe rakete jer kao što se vidi na snimku presretanje se vršilo nad samim gradom

U Dnjepropetrovsku je sravnjeno skladište nafte sa zemljom i pogođena jedna stambena zgrada u Kijevu. Prvo su se pojavili dronovi gerani, a onda krstareće rakete.

To je bio prvi udar strateških bombardera posle dva meseca pauze, ali nije napadnuta energetska infrastruktura, nego je udar izveden na više lokacija.

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter