Izvor: Kurir.rs/Mondo
28.04.2023 u 09:52
0

RUSIJA POSTAVILA „ZMAJEVE ZUBE“ NA PRVU LINIJU FRONTA: Snažne barikade i rovovi dugi 30 kilometara (FOTO)

Generalštab ukrajinskih oružanih snaga je u izveštaju na Fejsbuku rekao da su borbe zahvatile Bahmut i obližnja područja.

Vladimir Putin postavio je protivtenkovsku odbrambenu barikadu „Zmajevi zubi“ na prvoj liniji fronta planirane kontraofanzive Ukrajine na proleće.

ATENTAT NA PUTINA, ŠTA BI SE DESILO? „Usledio bi direktan napad Rusije i likvidacija Zelenskog“

Protivtenkovski rovovi u blizini okupiranog grada Polohi na jugoistoku Ukrajine protežu se na 30 km (19 milja).

Iza su nizovi betonskih barikada „Zmajevi zubi“. Dalje pozadi su odbrambeni rovovi u kojima će biti pozicionirane ruske trupe, prenosi Independent.

Odbrana vidljiva na satelitskim snimcima koje je snimio Capella Space deo je ogromne mreže ruskih utvrđenja koja se spuštaju od zapadne Rusije preko istočne Ukrajine i dalje do Krima, izgrađena u pripravnosti za veliki ukrajinski napad.

Ranije su ruske snage napale grad Bahmut, višemesečno žarište njihovih pokušaja da zauzmu istočnu ukrajinsku industrijsku oblast Donbas, a šef ruskih Vagnerovih plaćeničkih snaga rekao je da ukrajinske trupe pristižu ispred „neizbežnog“ kontra -ofanzivno.

U njemu se navodi da ruske snage nisu uspele da napreduju na dva sela na severozapadu. Pod ruskom vatrom našlo se najmanje desetak lokaliteta.

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter