Izvor: Telegraf
29.09.2023 u 22:35
0

UBIO NAJMANJE 7 LJUDI: Bombaš samoubica se razneo u čajdžinici

Militantna grupa Al Šabab koja se povezuje s Al Kaidom preuzela je odgovornost za napad.

Bombaš samoubica razneo se u čajdžinici u glavnom gradu Somalije u petak, usmrtivši najmanje sedam osoba, rekli su svedoci i medicinsko osoblje.

Policija je izvestila da je poginulo pet osobaMilitantna grupa Al Šabab koja se povezuje s Al Kaidom preuzela je odgovornost za napad u poruci preko svoje arapske filijale novinske agencije Šahada. Grupa je izvestila o 11 poginulih i 18 ranjenih; njihove brojke poginulih u napadima često se razlikuju od vladinih.

Eksplozija u petak popodne dogodila se na kontrolnoj tački na putu koji vodi do parlamenta i predsedničkog kabineta, dok prodavnicu redovno posećuju vojnici, rekli su svedoci. Svedoci i medicinsko osoblje koji su se našli na mestu događaja rekli su da je poginulih sedam, a ranjenih do osam.

NJUJORK POTOPLJEN: Snažna oluja paralisala „Veliku jabuku“!

Sadik Ali, portparol policije, rekao je da je u eksploziji ubijeno pet, a ranjeno šest osoba, dodavši da je bombaš bio član Al Kaide povezan s Al Šababom.

 Izbrojao sam i pomogao da se prenese sedam mrtvih tela i šest drugih ranjenih, od kojih su većina bili vojnici. Ubio je pet ljudi koji su pili čaj. Bombaš samoubica bio je jedan od haridžitskih terorista – rekao je Ali, koristeći se vladinim izrazom za grupu Al Šabab povezanu s Al Kaidom.

U junu, Al Šabab, koji nastoji da sruši centralnu vladu i nametne vlastito tumačenje islamskog zakona, ubio je 54 ugandska vojnika u njihovoj bazi na jugozapadu Mogadiša.

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter