Izvor: Novosti
03.09.2023 u 10:06
0

UDARNO! MISLILI STE DA JE GOTOVO? PONOVO SUDAR pod BAHMUTOM – UKRAJINCI POKUŠALI da ULOVE RUSE U KLJEŠTA pa dobili PO NOSU!

Na Starobeljskom pravcu, situacija nije pretrpela značajne promene. Strane vode međusobne izviđačke i artiljerijske duele. VSU pokušava da se probije u oblasti Šumarije Serebrjanski i Torskog, ali bezuspešno.

Posle dužeg pregrupisavanja kod Bahmuta, ukrajinske formacije su ponovo krenule u istovremeni napad na severni i južni bok. Na pravcu Zaliznjanskog i Razdolovke kombinovane jedinice 10. brigade, 30. brigade, 56. brigade i 77. brigade izvršile su u izviđanje pod borbom sa namerom da procene stanje odbrane ruske armije severno od Bahmuta.

Slično, četiri napada su izvele jurišne grupe 5. i 80. brigade na prilazu severne periferije Kleščejevke – Bahmut. Ofanziva je odbijena, ali je koncentracija neprijatelja ostala.

ANDREJ MLAKAR U „AKTUELNOSTIMA“: „RUSI SU FORMIRALI NOVU 25. ELITNU KOMBINOVANU ARMIJU – SPREMNA ZA UDAR“

U cilju jačanja ukupne jačine grupacije, u rejon Stupoček je sa sektora Kremenski prebačen 13. bataljon 95. brigade DŠV Ukrajine, koji je upravo završio obnavljanje borbene sposobnosti.

Sudeći po kretanjima, u narednim danima ukrajinske formacije planiraju da ponovo napadnu na jugu Bahmuta sa snagama novih jedinica desantnih trupa. A izbor lokacije Kleščekevka bi zbog niske, prema komandi Oružanih snaga Ukrajine, stabilnosti fronta.

U oblasti Vremjevske izbočine nema značajnih promena. Ukrajinske formacije izvode nove udare na Staromajorskom, Prijutnom i Urožajnom, vode se artiljerijski dueli između strana. Komanda Oružanih snaga Ukrajine povlači rezerve na lice mesta i priprema se za ofanzivu u pravcu Novodonjeckog, Staromlinovke ili ka Prijutnom.

Na sektoru Orehovski, u toku je pregrupisavanje Oružanih snaga Ukrajine nakon što su se ruske trupe povukle sa južne periferije Rabotina. Ipak, ukrajinske formacije još nisu uspele da se učvrste na napuštenim pozicijama Oružanih snaga RF i nisu prešle u Novopokrovku. Istovremeno, vode se žestoke borbe zapadno od Verbovoja, gde VSU pokušava da probije odbranu Oružanih snaga RF i da se probije do ključnih visova u blizini sela.

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter