Izvor: Tanjug
02.01.2024 u 17:45
0

UKRAJINA PONOVO GAĐALA BELGOROD: Drugi napad na belgorodsku oblast u Rusiji, oboreno pet ukrajinskih raketa

U ukrajinskom napadu na Belgorod poginuo je jedan muškarac, a još pet osoba je povređeno, izjavio je guverner tog ruskog grada Vjačeslav Gladkov na svom Telegram kanalu. „Prema preliminarnim podacima, jedna osoba je poginula – muškarac se vozio automobilom kada je eksplodirala granata pored njega. Preminuo je na licu mesta od gelera“, napisao je guverner, izražavajući saučešće porodici i prijateljima poginulog, prenela je agencija RIA Novosti. Pored toga, četiri osobe su povređene kod pijace, dodao je Gladkov. Dve osobe, muškarac i žena, zadobili su rane od gelera i smešteni su u bolnicu.

RASTE BROJ ŽRTAVA ZEMLJOTRESA: Broj poginulih se popeo na 57, veliki broj zarobljenih u ruševinama

Još dva muškarca su hospitalizovana, naveo je on, a jedna žena koju je geler pogodio u ruku dok je bila u autobusu prebačena je u Urgentni centar. Prema navodima ruskog Ministarstva odbrane, Belgorod je napadnut danas u dva navrata. Oko 13 sati ukrajinske snage su pokušale da izvrše napad na ciljeve na ruskoj teritoriji, izvodeći udar iz višecevnog raketnog sistema Vilha a dežurni sistemi protivvazdušne odbrane uništili su pet projektila iznad Belgorodske oblasti, navelo je rusko Ministarstvo odbrane. Prvi napad se dogodio oko podneva, kada su sistemi protivvazdušne odbrane oborili četiri projektila ispaljena iz Aldera, kada je povređena jedna osoba.

Ruske snage PVO oborile su danas pet projektila iznad Belgorodske oblasti, saopštilo je Ministarstvo odbrane. Prema navodima Ministarstva, oko 13:00 sati ukrajinske snage su ponovo pokušale da izvrše teroristički napad na ciljeve na ruskoj teritoriji, izvodeći udar iz višecevnog raketnog sistema Vilha. Dežurni sistemi protivvazdušne odbrane uništili su pet projektila iznad Belgorodske oblasti, navelo je rusko Ministarstvo odbrane. Ovo je drugi napad na Belgorod i region danas. Prvi se dogodio oko podneva, kada su sistemi protivvazdušne odbrane oborili četiri projektila ispaljena iz Aldera, kada je povređena jedna osoba. Gubernator Vjačeslav Gladkov saopštio je ranije danas da je, rema preliminarnim podacima, jedna osoba teško povređena, prenosi agencija RIA Novosti. U vazdušnom napadu ukrajinskih snaga na Belgorod izvedenom 30. decembra poginulo je 25, a povređeno oko 90 osoba. Belgorod se nalazi na zapadu Rusije, nedaleko od granice sa Ukrajinom.

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter