Izvor: Tanjug
17.01.2023 u 09:43
0

DA LI ISPORUČITI TENKOVE UKRAJINI? Prvi zadatak za sledećeg ministra odbrane Nemačke

Nemački kancelar Olaf Šolc saopštio je u ponedeljak da će brzo delovati da zameni Lambreht.

Prva stavka u rasporedu narednog nemačkog ministra odbrane biće da li da Ukrajini isporuči napredne borbene tenkove, rekao je danas nemački ministar ekonomije Robert Habek.

– Kada se postavi novi ministar odbrane, to će biti prvo pitanje o kojem treba konkretno odlučiti –  rekao je Habek za nemački nacionalni radio „Dojčlandfunk“ na marginama Svetskog ekonomskog foruma u Davosu, u Švajcarskoj, prenosi Rojters.

ŠOLC NAJAVIO: Brzu ću naći zamenu za Lambreht na mestu ministra odbrane

Nemačka ministarka odbrane Kristin Lambreht podnela je ostavku u ponedeljak, u trenutku kada je vlada u Berlinu pod sve većim pritiskom da dozvoli slanje u Ukrajinu borbenih tenkova.

Nemačka vlada se suočava sa ponovnim apelima da pošalje tenkove Leopard 2, koje Ukrajina smatra ključnim ukoliko želi da porazi Rusiju ili da barem odobri njihovu isporuku iz drugih zemalja, poput Poljske.

Happy BSC je spremio za vas najmoderniju mobilnu aplikaciju da biste nas lakše pratili i bili u toku sa svim vestima. Našu aplikaciju možete preuzeti za ANDROID i iPHONE

Varšava je jasna u nameri da isporuči borbene tenkove, ali zahteva dozvolu Nemačke kao zemlje proizvođača.

Nemački kancelar Olaf Šolc saopštio je u ponedeljak da će brzo delovati da zameni Lambreht, a „Frankfurter algemajne cajtung“, pozivajući se na vladine izvore, izvestio je da će njen naslednik biti imenovan danas.

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter