Izvor: RT
20.07.2023 u 14:22
0

(UDARNO) UKRAJINA UPOTREBILA KASETNE BOMBE: SAD saopštile VEST koja znači UBIJANJE BEZ GRANICA

Ukrajinske snage kasetne bombe koriste na jugoistoku zemlje u pokušaju da "razbiju dobro utvrđene ruske položaje koji su usporili letnju ofanzivu"

Ukrajina je počela da koristi kasetnu municiju koju je dobila od Sjedinjenih Američkih Država, javlja „Vašington post“, koji se poziva na ukrajinske zvaničnike.

Američki list dodaje da kijevske snage kasetne bombe koriste na jugoistoku zemlje u pokušaju da „razbiju dobro utvrđene ruske položaje koji su usporili letnju ofanzivu“. Ovu vrstu municije Ukrajina bi mogla da koristi i u okolini Bahmuta.

RUSKA RAKETA „IZULA“ IZ ŠINA UKRAJINSKI VOJNI VOZ: SPLJOŠTEN kao KONZERVA (VIDEO)

Predsednik SAD Džozef Bajden izjavio je ranije da je odluka da se Kijevu po prvi put obezbedi kasetna municija bila „teška“, ali da je takvu odluku doneo jer „Ukrajincima ponestaje municije“.

Predsednik Rusije Vladimir Putin je ranije poručio da ta država do sada nije imala potrebu da koristi kasetnu municiju, ali ako ona bude upotrebljena protiv nje, zadržaće pravo na recipročna dejstva.

Sjedinjene Američke Države su ranije nazvale upotrebu kasetne municije zločinom i tako se prema tome treba i odnositi, naglasio je Putin.

PONOVO IM PRIREDILI OGANJ PAKLA: RUSKI BACAČI PLAMENA u pohodu kod BAHMUTA (VIDEO)

Kasetna municija zabranjena je međunarodnom konvencijom koju su ratifikovale 123 zemlje, izuzimajući Rusiju, SAD i Ukrajinu. Najnoviji potez Amerike kritikovale su brojne grupe za ljudska prava i evropski saveznici zbog rizika od civilnih žrtava, i to godinama nakon sukoba.

Ranije ove nedelje, ukrajinski pukovnik Oleksandr Bakulin za Bi-Bi-Si je naveo da je kasetna municija potrebna Ukrajini kako bi se „nanela maksimalna šteta neprijateljskoj pešadiji“, iako je priznao da ona neće „rešiti sve probleme na bojnom polju“.

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter