Izvor: Sputnjik
01.08.2022 u 16:33
0

UKRAJINA UPUTILA ZAHTEV RUSIJI: „Morate da vratite najmanje trećinu imovine bivšeg SSSR-a u inostranstvu“

Ukrajina zahteva od Rusije da vrati najmanje trećinu imovine bivšeg SSSR-a u inostranstvu, za koju se ispostavilo da se nalazi u Moskvi jer je preuzela dugove Sovjetskog Saveza, izjavio je ukrajinski ambasador u Velikoj Britaniji Vadim Pristajko.

TRAMP UPOZORIO SAD: Glavna opasnost dolazi iznutra, preti nam sudbina Sovjetskog Saveza!

– Sada zahtevamo od Rusije: morate da vratite najmanje trećinu onoga što je u inostranstvu. Konkretno, prostorije koje se nalaze u Britaniji i koje su, po našem mišljenju, ilegalno registrovane na Rusku Federaciju – rekao je Pristajko, prenosi „Liga.net“.

Happy BSC je spremio za vas najmoderniju mobilnu aplikaciju da biste nas lakše pratili i bili u toku sa svim vestima. Našu aplikaciju možete preuzeti za ANDROID i iPHONE

Pristajko je priznao da je Rusija preuzela sve dugove SSSR-a u zamenu za to da sva njena strana imovina pripadne Ruskoj Federaciji. Prema njegovim rečima, Ukrajina se složila sa ovim, ali nije ratifikovala dokumente.

Ruska Federacija se 1993. godine obavezala da će isplatiti sve dugove bivšeg Sovjetskog Saveza s tim da joj bivše sovjetske republike predaju stranu imovinu koja je ostala iz SSSR-a. Međutim, kako je u decembru 2021. izjavio predsednik Rusije Vladimir Putin, Moskva je otplatila sve svoje dugove, a Kijev još uvek nije ispunio svoju obavezu da prenese svoju inostranu imovinu Ruskoj Federaciji.

*Gledajte „Happy“ kablovske kanale i to: „Moje happy društvo“, „Moj happy život“, „Moja happy zemlja“ i „Moja happy muzika“.
Program se emituje kod kablovskih operatera „IrisTV“ i „Supernova“, a možete ih pronaći na sledećim kanalima:
„Moje happy društvo“ – IrisTV / 171 ; Supernova / 71
„Moj happy život“ – IrisTV / 172 ; Supernova / 72
„Moja happy zemlja“ – IrisTV / 173 ; Supernova / 73
„Moja happy muzika“ – IrisTV / 174 ; Supernova / 74

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter