Izvor: BSC Happy
24.05.2023 u 11:00
2

UKRAJINCI UPALI U RUSIJU: Kod Belgoroda SLOMILI ZUBE VIDEO

Dvodnevni upad iz Ukrajine na zapadnu granicu Rusije mogao bi da natera Kremlj da skrene trupe sa linija fronta dok Kijev priprema veliku kontraofanzivu i da Moskvi zada psihološki udarac, smatraju vojni analitičari.

Iako je Kijev negirao bilo kakvu ulogu, najveći prekogranični napad iz Ukrajine otkako je Rusija započela operaciju pre 15 meseci gotovo je sigurno koordiniran sa ukrajinskim oružanim snagama dok se pripremaju da pokušaju da povrate teritoriju, dodali su stručnjaci.

 – Ukrajinci pokušavaju da povuku Ruse u različitim pravcima kako bi otvorili praznine. Rusi su prinuđeni da pošalju pojačanja –  rekao je Nil Melvin, analitičar Kraljevskog instituta za ujedinjene službe (RUSI).

„NEĆU DA UMREM, MOMCI, MORAĆETE DA SE BORITE S MNOM JOŠ DUGO VREMENA“: Lukašenko nikad ZDRAVIJI

Ukrajina kaže da planira da sprovede veliku kontraofanzivu kako bi ponovo zauzela teritoriju, ali je Rusija u pripravnosti izgradila široka utvrđenja na istoku i jugu svog suseda. Upad se dogodio daleko od epicentra borbi u istočnom ukrajinskom regionu Donbasa i oko 160 kilometara od linija fronta u severnom regionu Harkova.

 – Oni će morati da odgovore na ovo i da tamo stave trupe, a zatim da imaju mnogo trupa duž graničnog područja, iako to možda nije način na koji Ukrajinci dolaze –  rekao je Melvin.

Ruska vojska saopštila je u utorak da je razbila militante koji su prethodnog dana oklopnim vozilima napali njenu zapadnu oblast Belgorod, ubivši više od 70 „ukrajinskih nacionalista“, a ostatke potisnuvši nazad u Ukrajinu. Kijev je saopštio da su napad izveli ruski građani, okarakterišući ga kao domaći, unutrašnji ruski sukob. Dve grupe koje deluju u Ukrajini – Ruski dobrovoljački korpus (RVC) i Legija slobode Rusije – preuzele su odgovornost. Grupe su osnovane tokom ruske invazije u punom obimu i privukle su ruske borce dobrovoljce koji su želeli da se bore protiv svoje zemlje zajedno sa Ukrajinom i svrgnu predsednika Vladimira Putina.

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

2 thoughts on “UKRAJINCI UPALI U RUSIJU: Kod Belgoroda SLOMILI ZUBE VIDEO”

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter