Izvor: Tanjug/BSC Happy
13.05.2023 u 10:40
0

„GROM“ NA LUGANSK: Ranjeno 6 DECE i ruski POSLANIK DUME

Zajednički centar za kontrolu i koordinaciju pitanja povezanih sa ratnim zločinima samoproglašene Luganske Narodne Republike saopštio je danas da je Ukrajina, tokom granatiranja grada Luganska 12. maja, upotrebila dve angLo-francuske krstareće rakete "Storm šedou", i jednu protivvazdušnu raketu američke proizvodnje "ADM-160B MALD".

Prethodno je Centar saopštio da je ukrajinska vojska lansirala na Lugansk dve krstareće rakete, verovatno iz sistema „Grom“ ukrajinske proizvodnje. „Na osnovu preciziranih informacija, 12. maja, tokom raketnog napada na grad Lugansk, vojska Ukrajine iskoristila je dve krstareće rakete „Storm šedou“ (englesko-francuske proizvodnje) i jednu protivvazdušnu raketu ADM-160B MALD (američke proizvodnje)“, navelo je predstavništvo LNR na Telegramu.

U petak, 12. maja, u LNR je proslavljen Dan Republike, a tokom granatiranja ranjeno je šestoro dece, dok je poslanik Dume Viktor Vodolacki povređen dok je pomagao ljudima koji su bili pod ruševinama.

RUSKI KINŽAL UMALO UNIŠTIO AMERIČKI PATRIOT: Amerikanci u neverici FOTO

Nakon što je Moskva pojačala granatiranje ukrajinskih položaja, odgovor Kijeva je ponovo na civilne objekte. Setimo se da je pre par nedelja bila pogođena pravoslavna crkva u Donjecku i da je tu nastradalo nekoliko civila.

Intenzivnije su borbe oko Bahmuta, Vagner grupa je dobila neograničena sredstva, a stižu i najslavniji ruski generali. Moskva je započela popunjavanje vojnih rezervi, te sada na svom raspolaganju ima oko pola miliona vojnika, dok sa ukrajinske snage, pod oružjem, koje je uglavnom, 3. i 4. generacije, nalazi se oko 700.000 ljudi.

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter