Izvor: Tanjug/BSC Happy
13.05.2023 u 11:53
2

MISTERIJA „PROJEKTILA“ KOJI JE UZDRMAO SVET: Poljska tvrdi – IZVIĐAČKI BALON

Neidentifikovani objekat koji je uleteo u poljski vazdušni prostor iz pravca Belorusije najverovatnije je bio izviđački balon, saopštilo je danas poljsko Ministarstvo odbrane na Tviteru. NATO članica Poljska je u povišenom stanju pozornosti zbog povremenog kršenja njenog vazdušnog prostora otkako je izbio rat u Ukrajini, nakon incidenata u novembru i decembru, a neki od projektila pali su i na njenu teritoriju.

 – Centar za vazdušne operacije primetio je pojavljivanje objekta u poljskom vazdušnom prostoru, koji je doleteo iz pravca Belorusije. Verovatno se radi o izviđačkom balonu – saopštilo je Mininstarstvo odbrane na Tviteru i dodalo da je radar izgubio kontakt sa objektom u blizini grada u centralnoj Poljskoj, Ripinu. Portparol poljske Teritorijalne odbrane rekao je da je potraga za objektom u toku.

TREĆI SVETSKI RAT KREĆE OVDE: PROJEKTIL krenuo u pravcu POLJSKE

Ruske i beloruske vlasti zasad nisu bile dostupne za komentar. Nakon što su dva poljska državljanina ubijena u novembru, u blizini granice sa Ukrajinom, za šta je Varšava ocenila da je u pitanju pogrešno ispaljeni ukrajinski protivvazdušni projektil, i otkrića vojnog objekta na severu Poljske u aprilu, pitanje nacionalne bezbednosti postalo je glavna tema u toj zemlji uoči izbora kasnije ove godine, dodaje britanska novinska agencija.

Iako je pre par dana bilo spekulacija da je u pitanju projektil i takve spekulacije su bile upravo pokrenute iz Varšave, danas druga retorika.

Podsetimo da su Poljaci pokrenuli inicijativu da se ime rukse enklave Kalinjingrad promeni, te da se ta enklava aneksira poljskoj teritoriji, na šta je Moskva uzvratila zastrašujućom porukom i pretnjama taktičkim nuklearnim naoružanjem koje je postavljeno u Belorusiji.

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

2 thoughts on “MISTERIJA „PROJEKTILA“ KOJI JE UZDRMAO SVET: Poljska tvrdi – IZVIĐAČKI BALON”

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter