Izvor: BSC HAPPY
14.02.2023 u 19:12
0

UKRAJINSKE SNAGE NAPUŠTAJU BAHMUT? Amerikanci pišu: Evakuacija je znak da se priprema predaja grada!

Ukrajina pojačava napore da evakuiše civile koji su ostali u Artjomovsku (Bahmut), što je još jedan znak da se sprema da preda grad, izvestio je u utorak Njujork tajms.

U izveštaju se navodi, pozivajući se na regionalnog zvaničnika, da oko 5.000 stanovnika ostaje u delu Artjomovska koji je pod kontrolom Ukrajine, a mnogi od njih ne žele da napuste svoje domove.

Ukrajinski vojnici pokušavaju da ih ubede da napuste grad.

List navodi da su ukrajinske snage u ponedeljak zabranile ulazak u Artjomovsk za civile, dobrovoljce i novinare, što takođe verovatno predstavlja znak da se povlačenje planira u bliskoj budućnosti.

SANKCIJE ZBLIŽILE RUSIJU I INDIJU Rekordan obim bilateralne trgovine: „Snabdevanje nafte, uglja i metala iz Rusije činilo je lavovski udeo“

Ukrajinski predsednik Volodimir Zelenski rekao je na konferenciji za novinare početkom februara nakon samita EU-Ukrajina da ukrajinske snage neće napustiti Artjomovsk i da će se boriti za njega dokle god mogu.

Denis Pušilin, privremeni šef Donjecke Narodne Republike, ranije je rekao da ukrajinske snage pokušavaju da zadrže grad prkoseći zdravom razumu, dok bi se mogle povući na više utvrđene položaje.

Pušilin je ranije rekao da se borbe vode na periferiji Artjomovska, u naseljima koja su nedavno držale ukrajinske trupe.

On je rekao da su ruske snage prekinule tri od četiri puta koji su korišćeni za snabdevanje ukrajinskih jedinica.

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter