Izvor: RT
01.02.2024 u 09:23
2

ULTIMATUM! DUMA ŠALJE DOPIS AMERIČKOM KONGRESU! Evo šta je sadržina! AMERI se zaledili

Ispitivanje je pokazalo da je transportni avion Il-76 sa ratnim zarobljenicima Oružanih snaga Ukrajine oboren uz pomoć američkog kompleksa "patriot", potvrdio je predsednik Donjeg doma Vjačeslav Volodin

Državna duma planira da pošalje zvanični dopis Kongresu SAD s obzirom da su Oružane snage Ukrajine upotrebile američki sistem PVO „patriot“ u napadu na ruski avion Il-76 u Belgorodskoj oblasti kada je poginulo 65 ukrajinskih vojnika, šest članova posade i tri osobe u pratnji, ukupno 74 osobe, ukazao je predsednik Donjeg doma Vjačeslav Volodin.

„Zločinački kijevski režim je uz pomoć SAD izvršio još jedan teroristički napad. Ispitivanje je pokazalo da je transportni avion Il-76 sa ratnim zarobljenicima Oružanih snaga Ukrajine oboren uz pomoć američkog kompleksa ‘patriot'“, potvrdio je.

Kongresmeni moraju da znaju u čije ruke odlazi američko oružje koje je u Ukrajinu poslao predsednik Džozef Bajden i kako se ono koristi, istakao je.

Režim u Kijevu uz pomoć američkog oružja čini zločine nad civilima, to se mora zaustaviti, poručio je ruski zvaničnik i potvrdio da će se ruska Duma danas obratiti kongresmenima.

„Zelenski je uništio svoje vojnike koji su trebali da se vrate kući – čekale su ih porodice, majke, žene, deca. Naši piloti su poginuli dok su obavljali humanitarnu misiju razmene ratnih zarobljenika“, naglasio je u objavi na Telegramu.

Oružane snage Ukrajine oborile su 24. januara iznad Belgorodske oblasti ruski vojno-transportni avion Il-76, koji je prevozio 65 ukrajinskih zarobljenika na razmenu. Svi koji su se nalazili u avionu su poginuli.

Predsednik Rusije Vladimir Putin nazvao je incident zločinom Kijeva protiv sopstvenih građana i potvrdio da je ukrajinska strana znala da se u avionu nalaze ratni zarobljenici Oružanih snaga Ukrajine.

Ruski ministar spoljnih poslova Sergej Lavrov je istakao da Rusija vodi istragu i da ne krije činjenice do kojih dolazi i upitao šta je sa međunarodnom istragom na koju je pozvao ukrajinski predsednik.

Podsetio je i da je ukrajinsko rukovodstvo na vest o padu aviona najpre reagovalo sa radošću, jer su, navodno, pobedili ruske agresore. „A kada su saznali da je u avionu bilo 65 ukrajinskih vojnika koji su se iz zarobljeništva vraćali u otadžbinu, promenili su ton i govorili da se radi o ruskoj provokaciji“, podsetio je on.

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

2 thoughts on “ULTIMATUM! DUMA ŠALJE DOPIS AMERIČKOM KONGRESU! Evo šta je sadržina! AMERI se zaledili”

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter