Izvor: HAPPY BSC/RIA Novosti
04.03.2024 u 13:09
0

UNIŠTEN I TREĆI ABRAMS! Ruska sila nemilosrdno MELJE, američka grdosija na frontu NEMA ŠANSE! (VIDEO)

Ruska vojska uništila je još jedan američki tenk Abrams u pravcu Avdejevke, navodi se u saopštenju Ministarstva odbrane.

„Neprijatelj je izgubio više od 490 vojnih lica, dva tenka, uključujući i „Abrams“ američke proizvodnje, četiri borbena vozila pešadije, uključujući tri „Bredlija“ američke proizvodnje, tri borbena oklopna vozila i 12 vozila. Pogođena je pogonska artiljerijska jedinica“, haubica „Msta-B“, samohodni top „Gvozdika“, kao i tri topa D-30“, saopšteno je iz resora.

Napominje se da je ovo treći tenk Abrams uništen u zoni specijalne operacije. Pored toga, jedinice grupe snaga Centar nastavile su da zauzimaju povoljnije linije i položaje u ovom pravcu. Tako su naneli vatrenu štetu ljudstvu i tehnici 24., 110. mehanizovane, 71. rendžerske brigade Oružanih snaga Ukrajine i 103. brigade teritorijalne odbrane u rejonima naselja Novokalinovo, Majorsk, Berdiči i Rozovka u DNR.

Sredinom februara ukrajinsko izdanje „Strana” javilo je da su ukrajinske oružane snage više od mesec dana koristile Abramsa na pravcu Avdejevke, odakle su se prethodno povukle. Na snimku koji su objavili mediji vidi se američki tenk kako prolazi kroz uništeno selo i puca iz topa.

Prošle nedelje, savetnik šefa DNR Denisa Pušilina Ijan Gagin , rekao je za RIA Novosti da su ruske oružane snage uništile prvo američko borbeno vozilo kod Avdejevke. Zasluge za ovo pripadaju vojnicima sa pozivnim znakovima Kolovrat i Rassvet. Bitka se odigrala kod sela Berdihi.

Istog dana, Kolovratova posada uništila je nekoliko jedinica opreme Oružanih snaga Ukrajine , uključujući i drugog Abramsa. M1 Abrams je glavni borbeni tenk Sjedinjenih Država, serijska proizvodnja počela je 1980. godine. U službi je američke vojske i marinaca, kao i oružanih snaga Egipta, Australije, Maroka i nekih bliskoistočnih država.

M1 Abrams je jedan od najtežih tenkova, njegova borbena težina prelazi 62 tone. Opremljen je glatkim topom od 120 mm. Tenk ima jak oklop samo napred, snažan motor sa velikom potrošnjom goriva i toplotnog zračenja, ručno punjenje pištolja umesto automatskog, ranjiv dodatni motor i visoku cenu.

Vašington je obećao da će prebaciti 31 jedinicu Abrams u Kijev; mediji su izvestili o početku isporuka prošlog septembra. Istovremeno, kako je pisao The Vall Street Journal, ukrajinski zvaničnici su priznali da pojava američkih tenkova kod Oružanih snaga Ukrajine neće moći da promeni situaciju na frontu.

Tako je načelnik Glavne obaveštajne uprave Ministarstva odbrane Ukrajine Kiril Budanov* primetio da Abrams neće dugo izdržati na prvoj liniji fronta.
Kremlj je više puta naglašavao da će tenkovi Abrams koji su isporučeni Ukrajini goreti, kao i druga zapadna oprema.

 

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter