Izvor: Tanjug
02.12.2023 u 11:18
0

UPRKOS APELIMA: Kina pogubila dvojicu Filipinaca zbog krijumčarenja drogom

Kina je pogubila dvojicu Filipinaca zbog krijumčarenja droge, uprkos apelima filipinske vlade da njihove smrtne kazne budu preinačene u doživotni zatvor, saopštila je danas filipinska vlada. Filipinsko ministarstvo spoljnih poslova nije identifikovalo dvojicu Filipinaca, pozivajući se na želju njihovih porodica, preneo je AP.

Pogubljenja su izvršena 24. novembra, navedeno je u saopštenju i istaknuto da je Kina tek sada zvanično obavestila filipinsku vladu o tome. Dodaje se da su dvojica Filipinaca uhapšeni 2013., a osuđeni 2016. godine, a da im je filipinska vlada sve vreme pružala svu moguću pomoć, uključujući finansiranje odbrane.

Za dva druga slučaja smrtne kazne za Filipince u Kini u toku je žalbeni postupak, navelo je filipinsko ministarstvo. Odnosi Kine i Filipina su pogoršani zbog eskalacije teritorijalnih sporova dve zemlje u Južnom kineskom moru.

Filipini su, preko ministarstva spoljnih poslova, podneli više od 100 diplomatskih protesta zbog akcija Kine u spornim vodama u Južnom kineskom moru od kada je predsednik Ferdinand Markos Mlađi preuzeo vlast u junu prošle godine, navodi AP.

 

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter