Izvor: Sputnik Srbija
16.09.2022 u 17:08
0

USLED NAPADA RUSKIH SNAGA VIŠE OD 400 UKRAJINSKIH VOJNIKA LIKVIDIRANO I RANJENO: Uništeno više od tri hiljade komada municije za raketnu i topovsku artiljeriju

Ruska PVO uništila je u vazduhu 53 projektila višecevnog raketnog sistema „Himars “ i „Oljha“ na području više naselja u Donjeckoj Narodnoj Republici, Hersonskoj i Zaporoškoj oblasti, saopštio je portparol Ministarstva odbrane Rusije general-potpukovnik Igor Konašenkov.

U saopštenju se dodaje da je na području grada Soledara uništen protivavzdušni raketni sistem „Osa-AKM“.

Pored toga, PVO sredstvima tokom prethodnog dana oboreno je pet bespilotnih letelica u oblastima naselja u DNR i naseljima u Hersonskoj oblasti.

Happy BSC je spremio za vas najmoderniju mobilnu aplikaciju da biste nas lakše pratili i bili u toku sa svim vestima. Našu aplikaciju možete preuzeti za ANDROID i iPHONE

Prema saopštenju, usled napada ruskih snaga preko 400 ukrajinskih vojnika je likvidirano i ranjeno, a više od dvadeset jedinica oklopnih i motornih vozila uništeno. Takođe, uništeno je više od tri hiljade komada municije za raketnu i topovsku artiljeriju različitog kalibra.

Si Đinping pozvao članice ŠOS-a da se podržavaju u naporima da zaštite svoju bezbednost i da se zajedno bore protiv „obojenih revolucija“!

Na području naselja u Nikolajevskoj oblasti uništeni su štab i baza za pripremu posebnog centra specijalnih operacija „Jug“ Oružanih snaga Ukrajine.

U Harkovskoj oblasti pogođeni su privremeni komandni punktovi 66. mehanizovane brigade Oružanih snaga Ukrajine, kao i punktovi nacističke formacije „Kraken“ u Harkovu.

Ruske snage uništile su osam skladišta raketno-artiljerijskog naoružanja i municije na području grada Nikolajeva, naselja u DNR, kao i u Zaporoškoj oblasti.

Od početka specijalne vojne operacije uništeno je ukupno: 293 aviona, 155 helikoptera, 1.965 bespilotnih letelica, 375 protivvazdušnih raketnih sistema, 4.940 tenkova i drugih oklopnih vozila, 837 borbenih vozila višecevnih bacača raketa, 3.392 artiljerijskih oruđa i minobacača, kao i 5.616 jedinice specijalnih vojnih vozila.

*Gledajte „Happy“ kablovske kanale i to: „Moje happy društvo“, „Moj happy život“, „Moja happy zemlja“ i „Moja happy muzika“.
Program se emituje kod kablovskih operatera „IrisTV“ i „Supernova“, a možete ih pronaći na sledećim kanalima:
„Moje happy društvo“ – IrisTV / 171 ; Supernova / 71
„Moj happy život“ – IrisTV / 172 ; Supernova / 72
„Moja happy zemlja“ – IrisTV / 173 ; Supernova / 73
„Moja happy muzika“ – IrisTV / 174 ; Supernova / 74

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter