Izvor: Novosti
24.03.2023 u 10:00
1

PRIGOŽIN NAPUŠTA UKRAJINU? Po pisanju Blumberga Vagnerovci se sele u Afriku

Šef ruske grupe plaćenika Vagner će verovatno skrenuti pažnju sa rata u Ukrajini, izvestio je u četvrtak Blumberg, pozivajući se na izvore upoznati sa tim.

Prema Bloombergovim izvorima, Jevgenij Prigožin planira da se fokusira nazad na Afriku, gde se veruje da su njegovi borci prisutni u Sudanu, Centralnoafričkoj Republici, Maliju i drugim zemljama.

JOŠ JEDAN ISTORIJSKI DAN JE BLIZU: Pomirenje Sirije i Saudijske Arabije!

Veruje se da je navodna promena povezana sa nedavnim raskolom između Prigožina i najviših vojnih komandanata koji su posejali sumnje kod ruskog predsednika Vladimira Putina u vezi sa Vagnerovim vojnim sposobnostima, rekli su Blumbergu ljudi bliski Kremlju i obaveštajnim službama, govoreći pod uslovom anonimnosti.

Komandanti su navodno tvrdili da su rezultati koje je Vagner postigao u Ukrajini proizašli iz bacanja ogromnog broja regrutovanih zatvorenika u smrt, prenosi Moskov tajms.

Prigožin je snimljen kako lično regrutuje zatvorenike da se bore za Vagnera u Ukrajini u nekoliko ruskih zatvora krajem leta i početkom jeseni.

Prema Blumbergu, Putin je uskočio da prebaci zatvorsko regrutovanje na Ministarstvo odbrane, prekinuvši priliv regruta Vagneru.

List dodaje da će Vagnerove operacije u Africi verovatno privući veću pažnju Prigožina ako situacija u Ukrajini postane teža za plaćeničku grupu.

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

1 thought on “PRIGOŽIN NAPUŠTA UKRAJINU? Po pisanju Blumberga Vagnerovci se sele u Afriku”

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter