Izvor: alo.rs
10.12.2023 u 08:51
0

VAŠINGTON DAO ROK IZRAELU DA OKONČA VOJNU OPERACIJU? „Vojska će doći do bilo koje tačke…“

Politiko je u petak objavio, pozivajući se na tri izvora iz Tel Aviva, da su SAD dale rok Izraelu da okonča vojnu operaciju u Pojasu Gaze do kraja godine.

OPAKA BOLEST U UKRAJINI: Bolnice sve krcatije, zvaničnici upozoravaju na opasnost

Izrael odbacio medijske natpise da je administracija američkog predsednika Džozefa Bajdena zatražila od Tel Aviva da okonča vojne operacije u Pojasu Gaze do kraja godine.

Amerikanci nisu poslali krajni rok, a i oni sami su negirali da je to tačno. Amerikanci shvataju da nisu u poziciju da kažu izarelskim odbrambenim snagama koliko vremena je potrebno da se ostvari cilj. Ostvarivanje ciljeva se ne može meriti nedeljama ili mesecima, a izraelska vojska će doći do bilo koje tačke u Gazi do koje želi – rekao je savetnik za nacionalnu bezbednost Izraela Cahi Hanegbi za Kanal 12

On je rekao da je vojna operacija bazirana na razumevanju da je Izrael krenuo u poteru za Hamasom sa zakašnjenjem od 17 godina.

– Da je Izrael krenuo odmah na tu terorističku grupu kada je dobila kontrolu kad Gazom, cena bi bila znatno manja nego danas. Cena će biti veća, ukoliko se još čeka – poručio je Hanegbi opisujući situaciju u kojoj, kako se navodi, „Izrael nema drugu opciju nego da eliminiše terorističku grupu“, uključujući i ubijanje Hamasovog lidera Jahju Sinvara, preneo je Džeruzalem post.

Kada je reč o sukobu sa Hezbolahom, Hanegbi kaže da „situacija severu Izraela mora da bude promenjena.

– Bilo bi bolje da se to uradi diplomatskim putem, a ne vojno, ali Izrael se neće uzdržavati od takve akcije – dodao je on.

Politiko je u petak objavio, pozivajući se na tri izvora iz Tel Aviva, da su SAD dale rok Izraelu da okonča vojnu operaciju u Pojasu Gaze do kraja godine.

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter