Izvor: Sputnjik
06.09.2023 u 12:54
5

VAŠINGTON KAO NA IGLAMA „PRETI“ SEVERNOJ KOREJI: „NE SMETE ISPORUČITI RUSIMA ORUŽJE“

Američka administracija spremna je da uvede nove sankcije severnokorejskim vlastima zbog, navodnih, isporuka naoružanja Rusiji tokom specijalne vojne operacije u Ukrajini, saopštio je na brifingu pomoćnik američkog lidera za nacionalnu bezbednost Džejk Saliven.

Američki zvaničnik je još jednom neosnovano optužio Pjongjang da isporučuje oružje Moskvi „za gađanje skladišta žita i grejne infrastrukture u velikim gradovima“ Ukrajini.

 – To neće biti dobro za Severnu Koreju i platiće za to u okviru međunarodne zajednice – rekao je savetnik šefa Bele kuće, odgovarajući na pitanja o mogućim dodatnim američkim ograničenjima u vezi sa ovim.

Dodao je da SAD „nisu primetile da (Severna Koreja) isporučuje značajne isporuke municije niti drugu vojnu tehniku Rusiji za rat u Ukrajini“.
Salivan je ponovio izjave Džona Kirbija, koordinatora za strateške komunikacije u Savetu za nacionalnu bezbednost Bele kuće, krajem avgusta.
 – Prema našoj trenutnoj analizi, pregovori između Severne Koreje i Rusije u vezi sa vojnom podrškom Severne Koreje Rusiji u njenom ratu u Ukrajini napreduju prilično dobro. Mi ćemo nastaviti da tražimo mogućnosti da ubedimo Severnokorejce da ne preduzimaju korake u ovom pravcu – istakao je on.
Vašington je više puta govorio da postoji mogućnost da Rusija sarađuje sa Iranom i Severnom Korejom po pitanju snabdevanja oružjem koje se navodno koristi u zoni borbenih dejstava u Ukrajini. Moskva, pak, demantuje ove izjave.

Pomoćnik šefa vašingtonske administracije je ponovio da će Sjedinjene Države „nastaviti sa pozivima Severnoj Koreji da ispuni svoje obaveze i da ne isporučuje oružje Rusiji“ za njenu upotrebu u specijalnoj vojnoj operaciji.

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

5 thoughts on “VAŠINGTON KAO NA IGLAMA „PRETI“ SEVERNOJ KOREJI: „NE SMETE ISPORUČITI RUSIMA ORUŽJE“”

  1. PA KOJA JE OVO DEMOKRATIJA PRAVO
    I PRAVDA VASIKTON SMIJE ISPORUCIVATI ORIZJE I VOJSKU KOME ONA OCE A KOREJA NESMIBE UKRAINI JELI TO DA NEKO NEKOM OCE DA DIKTIRA STA CE JESTI I KOJOM RUKOM TREBA DA JEDE JELI TO TA DRZAVA PUNA USTA DEMOKRATIJE TO NIJE NI D OD TOGA😜

    2
    0
    Odgovori
  2. Primiče se vreme kada će Ameri, u vreme svoga najvećeg besa protiv Severne Koreje, Irana i drugih njima neposlušnih zemalja, moći da im, u cilju smirenja vlastitih frustracija, da im popuše k…c.

    1
    0
    Odgovori
  3. A ko je taj Vašington u životu slobodnog sveta.Ja mogu sve,a vi ništa.Šta oni traže na drugim kontinentima osim što seju smrt i zlo?Ovakve izjave nato sad,eu,su smešne do bezobrazluka visoke kategorije. Pijaci!

    1
    0
    Odgovori

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter