Izvor: Sputnik Srbija
02.08.2022 u 14:09
0

VAŠINGTON ŽELI DA IZVRŠI DODATNI PRITISAK NA PEKING: Situacija u Tajvanskom moreuzu je unutrašnja stvar Kine!

Portparolka  Ministarstva spoljnih poslova Rusije Marija Zaharova izjavila je da Moskva vidi moguću posetu predsednice Predstavničkog doma američkog Kongresa Nensi Pelosi Tajvanu kao još jednu provokaciju Vašingtona koji pokušava da izvrši dodatni pritisak na Peking.

„Smatramo da je rešavanje situacije u Tajvanskom moreuzu čisto unutrašnja stvar Kine. Naravno, kao azijsko-pacifička država, Rusija se nada da će tajvanski problem biti rešen bez štete po mir i stabilnost u regionu“, naglasila je portparolka.

Happy BSC je spremio za vas najmoderniju mobilnu aplikaciju da biste nas lakše pratili i bili u toku sa svim vestima. Našu aplikaciju možete preuzeti za ANDROID i iPHONE

RUSIJA SOLIDARNA SA KINOM: Sve oko turneje Nensi Pelosi i moguće posete Tajvanu je provokacija

Zaharova je navela da stav Moskve o postojanju „samo jedne Kine“ ostaje nepromenjen: „Vlada Kine je jedina legitimna vlada koja predstavlja celu Kinu, a Tajvan je sastavni deo Kine“.

Prethodno je kinesko ministarstvo spoljnih poslova potvrdilo danas da će Peking oštro uzvratiti ako predsednica Predstavničkog doma SAD Nensi Pelosi poseti Tajvan.

Ranije su tajvanski mediji javili da bi Pelosijeva, koje predvodi američku delegaciju, trebalo da sleti između 21 i 22.30 u utorak po lokalnom vremenu (15-16.30 po srednjoevropskom vremenu) na aerodrom Songšan u Tajpeju.

*Gledajte „Happy“ kablovske kanale i to: „Moje happy društvo“, „Moj happy život“, „Moja happy zemlja“ i „Moja happy muzika“.
Program se emituje kod kablovskih operatera „IrisTV“ i „Supernova“, a možete ih pronaći na sledećim kanalima:
„Moje happy društvo“ – IrisTV / 171 ; Supernova / 71
„Moj happy život“ – IrisTV / 172 ; Supernova / 72
„Moja happy zemlja“ – IrisTV / 173 ; Supernova / 73
„Moja happy muzika“ – IrisTV / 174 ; Supernova / 74

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter