Izvor: Tanjug
17.03.2023 u 14:14
0

Velika Britanija i Japan dogovorili odbrambenu saradnju u svemiru

Velika Britanija i Japan dogovorili su saradnju u svemiru, što je najnoviji potez u produbljivanju odbrambenih veza između dve zemlje, koje već sarađuju na projektu novog borbenog aviona, prenosi Rojters.

Velika Britanija je danas saopštila da je potpisala aranžman sa Japanom, koji olakšava buduću saradnje u svemiru i uključuje deljenje relevantnih informacija, zajedničku obuku i razmenu osoblja.

PENTAGON TVRDI DA ZDRUŽENE VOJNE VEŽBE IMAJU EFEKTA: Uspešno odvraćanje od sukoba uprkos provokacijama Severne Koreje

Britanski premijer Riši Sunak i njegov japanski kolega Fumio Kišida potpisali su u januaru sporazum u oblasti odbrane, koji se nastavlja na zajednički projekat, u okviru „Globalnog borbenog vazduhoplovnog programa“, za razvoj novog borbenog aviona.

SLOVAČKA DALA ODOBRENJE: Borbeni avioni MIG-29 stižu u Ukrajinu

Komandant britanskih vazduhoplovnih snaga Majkl Vigston naglasio je u saopštenju da Velika Britanija i Japan blisko sarađuju i dele zajedničke vrednosti i strateške interese, navodi Rojters.

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter