Izvor: Kurir.rs/Dejli mejl
13.06.2023 u 10:25
0

CRNI DIM IZNAD KRASNODARA: Velika eksplozija odjeknula blizu rezidencije Vladimira Putina

Za sada nema preuzimanja odgovornosti za napad na Krasnodar.

Velika eksplozija odjeknula je u rafineriji nafte u Krasnodaru samo 130 kilometara od rezidencije ruskog predsednika Vladimira Putina na Crnom moru.

EVO KAKO JE PUTIN PROSLAVIO DAN RUSIJE: Pružio podršku vojnicima koji ratuju u Ukrajini

Za sada nije poznato da li je posredi napad dronom ili sabotaža.

Eksplozija se dogodila nakon što je jedan ruski general poginuo u raketnom napadu. Rusija je prema navodima Dejli mejla pretrpela dva teška udarca u trenutku kad je Ukrajina pojačala svoju ofanzivu pri čemu su kijevske snage tvrdile da su oslobodile najmanje četiri sela na frontu.

Na društvenim mrežama se jutros pojavio snimak rafinerije nafte u Krasnodaru na kome se vidi plamen i gust crni dim koji izbija iz objekta nakon napada.

Grad Krasnodar je inače glavni grad istoimenog regiona koji je preko Kerčkog moreuza povezan sa aneksiranim Krimom. Krasnodar je navodno ključna karika i čvorište za snabdevanje okupiranog Krima.

– Požar je izbio u postrojenju za preradu dizela – navodi lokalni portal Kuban njuz i dodaje da je intervenisalo više od 130 vatrogasaca.

Putinova rezidnecija se prema navodima Dejli mejla nalazi na vrhu litice, vredna je oko milijardu evra, ima podzemni bunker i vinograd, a udaljena je manje od 130 kilometara od mesta eksplozije.

Poslednjih meseci učestali su napadi unutar granica Rusije. Veruje se da Ukrajina ili proukrajinske grupe mesecima koriste bespilotne letelice za napad na ključnu infrastrukturukao što su rafinerije nafte ili vojne baze. Grad je udaljen oko 320 kilometara od linija fronta u Ukrajini.

Rusija je prošle noći pokrenula masovni raketni napad preko noći na centralni ukrajinski grad Krivi Rog, rodno mesto predsednika Volodimira Zelenskog, nastradale su najmanje tri osobe, a ranjeno 25, saopštili su ukrajinski zvaničnici rano u utorak.

 

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter