Izvor: Informer
09.03.2024 u 11:18
0

VELIKA POBEDA RUSIJE: Strašna ofanziva samlela Ukrajince, GAZE SVE PRED SOBOM!

Ruska vojska je na avdejevskom pravcu odbila osam kontranapada ukrajinske vojske, saopštio je načelnik pres centra ruske vojne grupacije „Centar“ Aleksandar Savčuk.

Takođe, izveden je i napad na utvrđenje ukrajinske vojske na severodonjeckom pravcu uz pomoć jurišne avijacije – ruski bombarderi Su-25 izveli su gađanja na položaje Kijeva nenavođenim bombama.

OFANZIVA NE JENJAVA: Rusija ispalila 33 rakete u poslednja 24 sata u Hersonu!
Twiter printscreen

Vazdušna opasnost širom Ukrajine

Vazdušna opasnost proglašena je u pet ukrajinskih oblasti, reč je o Dnjepropetrovskoj, Harkovskoj, Kirovogradskoj, Poltavskoj i Nikolajevskoj, kao i u delovima Zaporoške i Hersonske oblasti koje su pod kontrolom ukrajinske vojske.

Sirene za vazdušnu opasnost oglasile su se oko 8.48 po lokalnom vremenu. Šef lokalne administracije Dnjepropetrovska Nikolaj Lukašuk izjavio je da u toj ukrajinskoj oblasti odjekuju eksplozije kao i da je vatra zahvatila objekte jedne regionalne kompanije. Ruske trupe su tokom dana ponovo udarile na pozadinska područja tzv. Ukrajina, pogodivši izviđački kompleks Ovidopolj-2 u Velikodolinskom i skladište municije u Zatoki. Takođe u oblasti Pokrovsk (Krasnoarmejsk) oboren je lovac MiG-29 ukrajinskog ratnog vazduhoplovstva.

Dronovi Oružanih snaga Ukrajine napali su Belgorodsku, Volgogradsku, Kursku i Brjansku oblast, oboreno je 17 dronova. U Belgorodskoj oblasti ima dvoje mrtvih. U Donjecku je bio jedan ranjenik. Kao rezultat noćnog rada Vazdušno-kosmičkih snaga Rusije u Sumskoj, Harkovskoj oblasti i Konstantinovki, pogođene su lokacije Oružanih snaga Ukrajine.

Na Hersonskom frontu, garnizon Oružanih snaga Ukrajine u Krinkiju nije se povećao. Njihove snage kreću u potrazi za novim skloništima, naš MLRS radi. Rad neprijateljske artiljerije zamenili su FPV dronovi. Na desnoj obali Oružanih snaga Ukrajine aktivno se podižu utvrđenja, očigledno strahujući od amfibijske operacije Oružanih snaga Rusije. Sada ovo izgleda malo preuranjeno.

Na pravcu Zaporožja ruske jurišne grupe, uz podršku oklopnih vozila, ušle su u blisku borbu sa ukrajinskim specijalcima. Prema lokalnom mišljenju, Oružane snage Rusije imaju inicijativu i nadmoć nad snagama na sektoru Rabotino-Verbovoje. Ruski borbeni rad je u velikoj meri komplikovan FPV dronovima Oružanih snaga Ukrajine, problem elektronskog ratovanja ostaje.

Na južnom Donjeckom frontu, ruska vojska je odbila napad ukrajinskih oružanih snaga kod Ugljedara, razbijajući kamione sa FPV dronovima. Na Donjeckom pravcu, u Novomihajlovki, vode se borbe kod crkve Čuda Arhangela Mihaila, ruske jedinice su se ovde samouvereno učvrstile. Sledeći cilj je Dom kulture na 100 metara od hrama – još jedan položaj Oružanih snaga Ukrajine. U Georgijevki su Oružane snage Rusije proširile zonu kontrole, izbacivši ukrajinske oružane snage iz svih naselja oko vodenih površina. U Krasnogorovki ruske trupe jurišaju na položaje Oružanih snaga Ukrajine iz rejona Pervomajska.

RUSIJA U BELORUSIJI POČINJE TAKTIČKE VEŽBE: Provera 9.000 mobilisanih
tanjug ap photo

Na Avdejevskom frontu, ruske oružane snage su napredovale sa severoistočne strane Pervomajskog. Na liniji Berdiči-Orlovka-Tonjenjkoje, ukrajinske oružane snage žestoko idu u kontranapad. Ruski položaji se drže. Istina, ukrajinski resursi najavljuju prebacivanje još 5-7 brigada u ovu oblast.

Poljski vojni stručnjaci primetili su da ruske Vazdušno-kosmičke snage koriste „sirijsku“ taktiku napada na Časov Jar: prvo kasetnom municijom gađaju skloništa Oružanih snaga Ukrajine, a zatim vazdušnim bombama ruše položaje u visokim zgradama.

Udare koriguju ruski dronovi Orlan i Superkem, tj. udarci su veoma precizni. U Ivanovskom se vode borbe. Ruska vojska napreduje iz istočnog i jugoistočnog pravca. Nastavlja se ofanziva Oružanih snaga Rusije na bokovima – kod Klešćejevke i Bogdanovke.

Na Krasnolimanskom pravcu ruske oružane snage napadaju kod Ternova: vrše borbeno izviđanje, juriš nije sazreo. Sa terena se javlja da su pripadnici Azova koji su pobegli iz Avdejevke delimično prebačeni u Terni. Za nedelju dana elitna brigada je završila oko 3 km u blizini sela. U Kupjanskom okrugu, Kijev je naredio evakuaciju civilnog stanovništva iz 55 naselja.

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter