Izvor: HAPPY BSC
17.01.2023 u 13:12
0

DINAMIKA RUSKE EKONOMIJE – POZITIVNA: Putin naglasio da je uprkos sankcijama, proizvodnja nafte povećana

Zbog povećanja svetskih cena gasa, ruska preduzeća su povećala uplate u budžet za deset odsto.

Predsednik Rusije Vladimir Putin održao je sastanak sa vladom o ekonomskim pitanjima.

Pre svega, Putin je predložio da se razgovara o ključnim pokazateljima u ekonomiji kako u zemlji, tako i na globalnim tržištima. On je istakao da je prava dinamika u ovoj oblasti u prošloj godini bila pozitivna.

Prema Putinovim rečima, BDP je za 11 meseci smanjen za samo 2,1 odsto, do kraja godine očekuje se pad od 2,5 odsto.

PESKOV TVRDI: „Zapad protiv nas osim posrednog sukoba vodi ekonomski, finansijski i pravni rat“

Putin je takođe pozvao na održavanje pozitivnog trenda u razvoju privrede, ističući stope rasta u agroindustrijskom i vojnoindustrijskom kompleksu. Što se tiče poslednjeg, kako je naglasio Putin, neka preduzeća su prešla na danonoćni rad, uzimajući ozbiljan zamah.

Pored toga, predsednik je skrenuo pažnju na situaciju u nizu industrija orijentisanih na inostrano tržište. Posebna pažnja je posvećena razgovorima o situaciji u oblasti prerade drveta.  On je najavio i potrebu održavanja odvojenog sastanka o ovom pitanju.

Happy BSC je spremio za vas najmoderniju mobilnu aplikaciju da biste nas lakše pratili i bili u toku sa svim vestima. Našu aplikaciju možete preuzeti za ANDROID i iPHONE

Predsednik Rusije se dotakao i teme energetskih resursa. Prema njegovim rečima, uprkos sankcijama, proizvodnja nafte je povećana za oko dva odsto.

Zauzvrat, zbog povećanja svetskih cena gasa, ruska preduzeća su povećala uplate u budžet za deset odsto.

Putin je takođe ukazao na probleme sa nepunim radnim vremenom i platama u nekim regionima. On je zadužio lokalne vlasti i vladu da poprave stanje u ovoj oblasti. Predsednik je primetio da inflacija direktno utiče na prihode Rusa i pozvao na opipljivo povećanje njihovog profita.

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter