Izvor: Tanjug
19.01.2023 u 21:25
1

ZELENSKI SASTAVIO PREDLOG ZAKONA: Ukidanje Ukrajinske pravoslavne crkve

Zelenski je sredinom decembra naložio parlamentu da izradi predlog zakona o zabrani "verskih organizacija povezanih sa centrima uticaja u Rusiji".

Ukrajinska vlada podnela je danas skupštini predlog zakona kojim bi mogla da se ukine Ukrajinska pravoslavna crkva ukoliko ukrajinske vlasti zaključe da je povezana sa Rusijom.

RUSIJA TRAŽI SEDNICU SAVETA BEZBEDNOSTI UN: Kijev želi da uništi Ukrajinsku pravoslavnu crkvu

TASS navodi da je predlog zakona sastavljen prema uputstvima ukrajinskog predsednika Volodimira Zelenskog.

Predstavnik vlade u skupštini Taras Melničuk napisao je na svom nalogu na mreži Telegram da predloženi zakon predviđa izmene i dopune važećeg zakona koji onemogućava delovanje verskih organizacija čiji je centar upravljanja van Ukrajine, i to u državi koja vrši agresiju na Ukrajinu.

Happy BSC je spremio za vas najmoderniju mobilnu aplikaciju da biste nas lakše pratili i bili u toku sa svim vestima. Našu aplikaciju možete preuzeti za ANDROID i iPHONE

Ukrajinski predsednik Zelenski je sredinom decembra naložio parlamentu da izradi predlog zakona o zabrani „verskih organizacija povezanih sa centrima uticaja u Ruskoj Federaciji“, navodi TASS.

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

1 thought on “ZELENSKI SASTAVIO PREDLOG ZAKONA: Ukidanje Ukrajinske pravoslavne crkve”

  1. Što je tu čudno? Samo Vaseljenska Patrijaršija ima pravo dati Tomos i nijedna druga. Putlerova crkva može priznavati , tjerati druge crkve da priznavaju, ali nema to pravo da stvara Avtokefaliju. Centar Pravoslavlja je u Konstantinopolju, ne u Moskvi. Putler želi da razdvoji Pravoslavne crkve, onako što je prinudio SPC da prizna i da TOMOS MPC!!! To SPC nije smjela da radi, mogla je da prizna, ali ne i da da Tomos. Tako je od 1054, a kako će biti 2054 vidimo se.

    0
    0
    Odgovori

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter