Izvor: SPUTNJIK
05.11.2023 u 12:40
0

„ZAŠTITA DETETA JE PRIORITET“ Ne nazire se kraj talačkoj krizi u Hamburgu, oglasila se policija

Na aerodomu u Hamburgu u Nemačkoj otac drži četvorogodišnju ćerku kao taoca u automobilu i želi sa njom da otputuje u Tursku zbog čega je aerodom evakuisan, a letovi su otkazani, čime je pogođeno 3.200 putnika.

Automobil je parkiran direktno pored aviona, objavio je Bild, navodeći da je Turčin vozeći audi bez registarskih oznaka noćas probio barijeru i dovezao se direktno do putničkog aviona Turkiš erlajnsa.
Policija Hamburga saopštila je da smatra da naoružani muškarac ima bojevo oružje i nepoznate eksplozivne naprave.
Naš tim pregovarača nastavlja da održava kontakt sa osumnjičenim. U ovom trenutku moramo da pretpostavimo da on poseduje bojevo oružje i verovatno eksplozivne naprave nepoznate vrste. Naš glavni prioritet je zaštita deteta. Prema informacijama u ovom trenutku, dete se fizički oseća dobro – navodi se u saopštenju policije na mreži Iks.

Portparol policije Sandra Levgrun rekla je za Bild da je policija sa muškarcem pregovarala celu noć na turskom i da je pozadina incidenta očigledan spor u vezi sa starateljstvom nad detetom.
Neposredno pre nego što su naoružanog muškarca primetile snage bezbednosti na aerodromu, supruga je alarmirala policiju.
Turčin je prošao automobilom kroz barijeru na teren aerodroma i dva puta je pucao u vazduh iz oružja, a zatim iz vozila bacio dve zapaljene boce, rekao je portparol policije.
Policija je saopštila da niko nije povređen, dok je aerodrom objavio da je zatvoren za poletanja i sletanja.
PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter